Višňová marmeláda
Ingredience
- vypeckované višně: 400 g
- cukr krupice: 150 g
- vanilkový cukr: 1 ks
- gelfix 3:1 dle návodu
- mletá skořice: 1 špetka
- rum: 2 lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Višňová marmeláda - recept
Vypeckované višně překrájíme na menší kousky, nebo je můžeme rozmixovat. Záleží, zda chceme mít v marmeládě kousky višní. Ideální varianta je část rozmixovat a část pokrájet. V hrnci višně zalijeme studenou vodou tak, aby byly akorát ponořené, zasypeme oběma cukry a želírovacím přípravkem, přivedeme k varu a necháme povařit 5 minut.
Višňová marmeláda se ochutí rumem a skořicí a ještě za tepla plní do čistých sklenic. Ty hned zavíčkujeme a otočíme na pár minut dnem vzhůru.
Tip: Pro intenzivnější skořicovou chuť necháme s marmeládou povařit špalíček celé skořice, který poté odstraníme.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.