Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Domácí žitné bagety Přílohy
07. 01. 2020

Domácí žitné bagety

Ingredience
- +
  • Na 6 baget:
  • žitná celozrnná mouka: 300 g
  • tučný tvaroh: 250 g
  • slunečnicová semínka: 2 PL
  • lněná semínka: 2 PL
  • chia semínka: 2 PL
  • vejce: 2 ks
  • prášek do pečiva: 1 KL
  • voda: 100 ml
  • kmín
  • hrubozrná sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Domácí žitné bagety - recept

Domácí žitné bagety - recept

Tvaroh v misce smícháme s vejce. Vyšleháme a přidáme vodu. V druhé míse smícháme žitnou mouku se všemi semínky, práškem do pečiva, solí a kmínem. Všechny suroviny smícháme. Pokud by těsto bylo příliš řídké, přidáme mouku. Těsto necháme asi 10 minut odpočinout.

Poté vlhkýma rukama tvarujeme bagetky, které vládáme do pečící formy na bagety. Na závěr je můžeme ještě posypat kmínem, solí nebo sušenými bylinkami.

Domácí žitné bagety pečeme při 170 °C asi 40 minut. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

domaci-francouzska-bageta.jpg Přílohy

Domácí francouzská bageta

Čerstvé droždí promícháme ve vlažné vodě s lžičkou cukru. Necháme pár minut na teplém místě, aby se nám droždí aktivovalo. Kvásek smícháme s hladkou moukou a vypracujeme hladké těsto. Na teplém místě pod…

domaci-celozrnne-bagety.jpg Přílohy

Domácí celozrnné bagety

Vlažnou vodu promícháme s cukrem a čerstvým droždím. Necháme na teplém místě droždí aktivovat. Trvá to asi 5 minut. Mezitím si smícháme všechny mouky a sůl. Do mísy s kváskem přidáme ocet a olej. Postupně…

zapecene-bagety-s-rajcaty.jpg Přílohy

Zapečené bagety s rajčaty

Rajčata na spodní straně nakrojíme do kříže, spaříme vroucí vodou a oloupeme. Rajčata pokrájíme na menší kusy a promixujeme společně s prolisovaným česnekem, olivovým olejem, trochou soli, pepře a bazalky.…

rillettes-rijet-z-veproveho-masa.jpg Přílohy

Rillettes [rijet] z vepřového masa

Sádlo nakrájíme na kostičky o velikosti asi 2x2 cm, bůček a krkovici na kostičky asi 3x3 cm. Ve velkém hrnci se silnějším dnem necháme pozvolna škvařit sádlo při nízké teplotě. Občas promícháme. Jakmile sádlo…

Doporučené recepty

Veka z domácí pekárny

Přílohy: Veka z domácí pekárny

Do domácí pekárny dáme nejprve mléko, změklé máslo a nastrouhanou bramboru. Přisypeme mouku, do jednoho rohu…

Zapečené kotlety se šlehačkou

Hlavní jídla: Zapečené kotlety se šlehačkou

Cibuli nakrájíme na kolečka, brambory na plátky, sýr nastrouháme, pekáč vymažeme olejem. Polovinu cibule…

Polévka Tom kha

Polévky: Polévka Tom kha

Kuřecí prso nakrájíme na tenké nudličky, čerstvý zázvor (asi 3 cm) na plátky a citronovou trávu na větší kusy.…

Domácí bezinková limonáda

Nápoje: Domácí bezinková limonáda

Květy z bezinky vložíme do velké zavařovací sklenice nebo džbánu a zalijeme dvěma litry vody. Zakryjeme plátýnkem,…