Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Nadívaná kachna Hlavní jídla
21. 05. 2018

Nadívaná kachna

Ingredience
- +
  • kachna: 1 ks
  • kachní játra: 80 g
  • vepřová plec: 150 g
  • den staré rohlíky: 2 ks
  • mléko: 150 ml
  • vejce: 1 ks
  • cibule: 2 ks
  • mrkev: 2 ks
  • stroužky česneku: 2 ks 
  • sádlo: 50
  • zelená petrželka
  • špetka muškátového květu
  • drcený kmín
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Nadívaná kachna – recept

Kachnu omyjeme a nasolíme, posypeme kmínem z venku i zevnitř. Rohlíky nakrájíme na kostičky, plecko s játry pomeleme nebo nakrájíme na velmi malé kousky. K rohlíkům přidáme mléko, vajíčko, muškátový květ, prolisovaný česnek, zelenou petrželku, sůl, pepř, pomleté maso s játry a promícháme. Nádivkou naplníme kachnu a zašijeme provázkem nebo nití.

Do pekáče dáme na plátky nakrájenou cibuli, nahrubo nakrájenou mrkev, sádlo a kachnu, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě 3 - 4 hodiny na 150 °C. Po půl hodině pečení kachnu obrátíme a za občasného podlití výpekem pečeme doměkka. Před koncem pečení přidáme teplotu na 200 °C, aby se nám propekla kůrka.

Nadívaná kachna se podává s nádivkou, knedlíkem a zeleninou, na které se pekla. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

kachni-ragu-s-bramborovymi-noky.jpg Hlavní jídla

Kachní ragú s bramborovými noky

Z upečené kachny obereme maso. Kachní prso osolíme, opepříme a posypeme lístky tymiánu. V pánvi rozehřejeme kachní sádlo a osmažíme na něm na kostky nakrájenou mrkev, celer, fenykl a cibuli. Restujeme…

kachni-prsa.jpg Hlavní jídla

Kachní prsa

Z kachních prsou odkrájíme přebytečnou kůži po stranách. Kůži nakrájíme na malé kousky a dáme je stranou. Zbytek kůže, která zůstane na masu nařízneme do mřížky. Osolíme, opepříme a vetřeme do kůže lístky…

kachni-skvarky.jpg Hlavní jídla

Kachní škvarky

Kachní kůži nakrájíme na malé kousky, které vložíme do rozpálené pánve a škvaříme. Můžeme posypat čerstvým tymiánem. Občas promícháme a sádlo postupně sléváme. Kachní škvarky osolíme a podáváme s chlebem jako…

kachni-kaldoun.jpg Hlavní jídla

Kachní kaldoun

Do velkého hrnce dáme kachní stehno, kosti a droby, polovinu očištěné kořenové zeleniny, nové koření, celý pepř, bobkový list a sůl a pomalu vaříme 1 - 1,5 hodiny silný kachní vývar. Vývar scedíme, zeleninu a…

pecena-kachna-se-zelim.jpg Hlavní jídla

Pečená kachna se zelím

Troubu rozehřejeme na 120 °C. Kachnu omyjeme a osušíme, zevnitř i zvenku důkladně osolíme, opepříme a okmínujeme, vložíme na pekáč a podlijeme trochou vody. Zakrytou kachnu pečeme 3 - 4 hodiny, není třeba ji…

Doporučené recepty

Žurek

Polévky: Žurek

Příprava zákvasu: Žitnou mouku nasypeme do vyšší skleněné nádoby, např. zavařovací sklenice. Přidáme teplou vodu,…

Jambalaya

Hlavní jídla: Jambalaya

Kuřecí stehno nakrájíme, osolíme, opepříme a v hlubší pánvi na oleji prudce osmahneme ze všech stran. Cibuli…

Francouzská paštika

Pomazánky: Francouzská paštika

Slaninu a cibuli nakrájíme na malé kostičky a orestujeme v hrnci na menším množství rozpuštěného sádla. Maso a…