Nadívaná kachna
Ingredience
- kachna: 1 ks
- kachní játra: 80 g
- vepřová plec: 150 g
- den staré rohlíky: 2 ks
- mléko: 150 ml
- vejce: 1 ks
- cibule: 2 ks
- mrkev: 2 ks
- stroužky česneku: 2 ks
- sádlo: 50 g
- zelená petrželka
- špetka muškátového květu
- drcený kmín
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Nadívaná kachna – recept
Kachnu omyjeme a nasolíme, posypeme kmínem z venku i zevnitř. Rohlíky nakrájíme na kostičky, plecko s játry pomeleme nebo nakrájíme na velmi malé kousky. K rohlíkům přidáme mléko, vajíčko, muškátový květ, prolisovaný česnek, zelenou petrželku, sůl, pepř, pomleté maso s játry a promícháme. Nádivkou naplníme kachnu a zašijeme provázkem nebo nití.
Do pekáče dáme na plátky nakrájenou cibuli, nahrubo nakrájenou mrkev, sádlo a kachnu, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě 3 - 4 hodiny na 150 °C. Po půl hodině pečení kachnu obrátíme a za občasného podlití výpekem pečeme doměkka. Před koncem pečení přidáme teplotu na 200 °C, aby se nám propekla kůrka.
Nadívaná kachna se podává s nádivkou, knedlíkem a zeleninou, na které se pekla.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.