Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pastýřský koláč (Shepherd´s Pie) Hlavní jídla
11. 09. 2017

Pastýřský koláč (Shepherd´s Pie)

Ingredience
- +
  • mleté hovězí maso: 300 g
  • cibule: 1 ks
  • mrkev: 1 ks
  • hrášek: 80 g
  • rajčatové pyré: 1 PL
  • česnek - stroužky: 1 ks
  • worchester 
  • čerstvý tymián: 1 KL  
  • čerstvý rozmarýn: 1 KL 
  • sůl 
  • pepř 
  • olej
  • Bramborová kaše: 
  • brambory typu C: 250 g
  • žloutek: 1 ks
  • mléko: 20 ml
  • smetana ke šlehání: 10 ml
  • máslo: 1 PL
  • sůl 
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Pastýřský koláč (Shepherd’s Pie) – recept

Nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě, slijeme vodu, přidáme máslo, rozšťoucháme, přilijeme ohřáté mléko a smetanu a vymícháme dohladka. Osolíme, opepříme a nakonec přidáme vaječný žloutek. Směs důkladně promícháme.

Předehřejeme si troubu na 200 °C a připravíme si masovou směs. Na pánvi rozpálíme olej a orestujeme cibuli a mrkev. Jakmile začnou zlátnout, přidáme česnek, mleté maso a restujeme ještě další 3 minuty. Osolíme, opepříme, vmícháme hrášek, rajčatové pyré, trochu worchesteru a bylinky.

Do zapékací nádoby dáme masovou směs, na ni navrstvíme bramborovou kaši, kterou rozprostřeme po celém povrchu masa. Zapečeme asi 20 minut, dokud se kaše nezbarví dozlatova. 

Na bramborovou kaši můžeme také nasypat nastrouhaný sýr.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

tresnovy-clafoutis.jpg Hlavní jídla

Třešňový clafoutis

Třešně umyjeme a vypeckujeme. Formu na pečení koláče vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme. Třesně rozmístíme do pečící formy. Všechny zbylé ingredience smícháme. Vznikne nám řídké těsto, které nalejeme na…

slany-kolac-flammkuchen.jpg Hlavní jídla

Slaný koláč Flammkuchen

Hladkou mouku smícháme s vodou, sádlem a špetkou soli. Vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 30 minut odpočívat v lednici. Poté těsto rozválíme na velmi tenký plát.  Žervé smícháme s vysokoprocentní…

povidlovy-kolac.jpg Hlavní jídla

Povidlový koláč

Mouku prosijeme a smícháme s práškem do pečiva. Smícháme nastrouhané máslo, cukr, mouku a vejce a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 30 minut uležet v lednici. Z těsta odkrojíme asi 2/3 a vyválíme na…

porkovy-quiche.jpg Hlavní jídla

Pórkový quiche [kiš]

Křehké těsto vtlačíme do kulaté formy na koláč, propícháme na několika místech vidličkou a necháme v ledničce odpočinout. Mezitím přepůlíme pórek podélně a nakrájíme na půlkolečka. Na troše oleje necháme asi 1…

Doporučené recepty

Králík na zelenině

Hlavní jídla: Králík na zelenině

Králíka očistíme a naporcujeme, prošpikujeme anglickou slaninou nakrájenou na úzké špalíčky, zbylou slaninu…

Pečené brambory v popelu

Přílohy: Pečené brambory v popelu

Příprava ohniště je pro pečené brambory v popelu nejdůležitější a vyžaduje čas. Je totiž třeba vytvořit…

Polévka z pečených paprik

Polévky: Polévka z pečených paprik

Omyté a osušené papriky dáme na plech vyložený pečicím papírem do trouby rozehřáté na 250 °C, až se na povrchu…

Zeleninový špíz

Hlavní jídla: Zeleninový špíz

Cuketu a papriky očistíme, podélně rozkrojíme a společně s lilkem nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na…