Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Plněná krůtí roláda s nádivkou Hlavní jídla
17. 08. 2018

Plněná krůtí roláda s nádivkou

Ingredience
- +
  • krůtí prsa: 400 g
  • 2 dny staré rohlíky: 2 ks
  • mléko: 100 ml
  • vejce: 1 ks
  • anglická slanina - plátky: 3 ks
  • šalotka: 1 ks
  • mandlové plátky: 50 g
  • čerstvý rozmarýn: 1 PL
  • dijonská hořčice: 1 KL
  • máslo: 1 PL
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Plněná krůtí roláda s nádivkou - recept

Krůtí prsa nakrojíme a rozklepeme do obdélníku tak, aby maso mělo stejnou tloušťku po celé ploše. Z obou stran osolíme a opepříme a z jedné strany potřeme dijonskou hořčicí. Necháme chvíli odpočinout v lednici a připravíme nádivku. 

Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, namočíme do mléka na 10 minut a mléko vymačkáme. Žloutky oddělíme od bílků a utřeme je se změklým máslem. Smícháme rohlíky, máslo se žloutky, plátky mandlí, nadrobno nakrájenou slaninu, šalotku a rozmarýn, osolíme, opepříme a ochutíme špetkou muškátového oříšku. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků

Nádivku zarolujeme do krůtího masa, ovážeme pevnou nití a vložíme do pekáčku vytřeného olejem. Pokud nám zbyla nádivka, uděláme z ní bochánek a necháme péct společně s roládou. Roládu poklademe tenkými plátky másla, podlijeme malým množstvím vody, přikryjeme a pečeme při teplotě 200 °C asi 50 - 60 minut. Na 20 minut před koncem pečení roládu odkryjeme, aby se upekla dozlatova. 

Plněná krůtí roláda s nádivkou se může podávat s bramborovou kaší.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

kruti-prso-pecene-vcelku.jpg Hlavní jídla

Pečené krůtí prso vcelku

Maso minimálně 30 minut před přípravou vytáhneme z ledničky. Předehřejeme troubu na 180 °C. Krůtí prsa osolíme, opepříme a opečeme na másle z obou stran. V hmoždíři rozdrtíme pepř, jalovcové bobule a lístky…

kruti-maso-se-zeleninou.jpg Hlavní jídla

Krůtí maso se zeleninou

Krůtí maso nakrájíme na kostky, osolíme,opepříme. Očistíme zeleninu. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a papriku na kolečka a cuketu na malé kostky. V pánvi rozehřejeme olivový olej. Zprudka orestujeme krůtí…

kruti-stehno.jpg Hlavní jídla

Krůtí stehna na zelenině

Mrkev a petržel nakrájíme na kostky, petrželku a majoránku nasekáme najemno. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Omytá a očištěná krůtí stehna na troše oleje opražíme na pánvi ze všech stran a v pánvi s výpekem…

kruti-platek.jpg Hlavní jídla

Přírodní krůtí plátek

Maso očistíme, osolíme, opepříme, přidáme šalvěj a rozmarýn, zakápneme olejem a necháme asi 2 hodiny v lednici. Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém necháme rozpustit kousek másla. Krůtí plátek osmahneme…

Doporučené recepty

Plněný perník

Vánoční cukroví: Plněný perník

Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme 2 hodiny odležet v chladu.  Těsto si rozdělíme na 3 díly a rozválíme…

Vločková polévka

Polévky: Vločková polévka

Houby namočíme na 30 minut do studené vody a povaříme 10 minut. Mrkev, petržel, celer a brambory nakrájíme na malé…

Polévka z pečeného celeru

Polévky: Polévka z pečeného celeru

Oloupaný celer nakrájíme na menší kostky, v míse smícháme s olivovým olejem, osolíme, opepříme a rozprostřeme na…

Čínská pikantní polévka

Polévky: Čínská pikantní polévka

Sušené houby namočíme předem do studené vody (asi na 1 hodinu). V hrnci rozehřejeme olej, kuřecí maso nakrájíme na…