Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Polentové placky Polentové placky Přílohy
23. 08. 2017

Polentové placky

Ingredience
- +
  • kukuřičná polenta: 250 g
  • vinná klobása: 150 g
  • česnek - stroužky: 2 ks
  • solamyl: 4 PL
  • vejce: 3 ks
  • sůl
  • mletý pepř 
  • oregano 
  • zeleninový vývar 
  • olej

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Polentové placky – recept

Vinnou klobásu vytlačíme ze střívka, stroužky česneku prolisujeme. Vývar s polentou uvaříme podle návodu na hustou kaši. Necháme vychladnout. Do kaše vmícháme vejce, vinnou klobásu, solamyl a česnek. Osolíme, opepříme, přidáme oregano a dohladka propracujeme. Z polentového těsta tvoříme placky, které smažíme na oleji po obou stranách dozlatova. Po usmažení necháme chvíli na papírovém ubrousku, abychom se zbavili přebytečného tuku. Polentové placky podáváme například se zeleninovým salátem nebo jako přílohu.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

bramborove-placky-z-varenych-brambor.jpg Přílohy

Bramborové placky z vařených brambor

Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka, oloupeme a necháme vychladnout. Na pracovní desku nastrouháme nahrubo brambory, přisypeme mouku, sůl, rozklepneme vajíčko a vypracujeme těsto. Tvoříme tenké…

Doporučené recepty

Lehký bramborový salát

Saláty: Lehký bramborový salát

Salátové brambory uvaříme ve slupce doměkka, následně je ještě teplé krájíme na plátky. Teplé brambory rozložíme…

Cizrnový hummus

Ostatní: Cizrnový hummus

Cizrnu neboli římský hrách si musíme nachystat den před plánovanou přípravou hummusu. Propláchneme ji, dáme do…

Polská polévka žurek

Polévky: Polská polévka žurek

Pokud nemáme k dispozici aktivní žitný kvásek, je potřeba si žitný zákvas připravit alespoň 3 dny předem. Na žitný…

Horchata

Nápoje: Horchata

Ořechy propláchneme, zalijeme vodou tak, aby byly ponořené a necháme namočené nejlépe minimálně 24 hodin. Po…