Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Lilkové závitky Hlavní jídla
03. 10. 2017

Lilkové závitky

Ingredience
- +
  • mleté hovězí maso: 250 g  
  • konzerva loupaných rajčat: 1 ks  
  • cibule: 1 ks  
  • lilky: 2 ks  
  • třtinový cukr: 1 KL  
  • bílé víno: 50 ml   
  • parmazán
  • petrželka
  • olivový olej 
  • sůl 
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Lilkové závitky – recept

Lilek nakrájíme na tenké plátky, které z obou stran osolíme a necháme vypotit, abychom se zbavili hořkosti. Jakmile je lilek vypocený, omyjeme ho, osušíme papírovou utěrkou, na grilovací pánvi osmažíme a necháme vychládnout.

Na rozehřátém olivovém oleji orestujeme cibulku, přidáme maso a necháme zatáhnout. Dále přidáme loupaná rajčata a zalejeme bílým vínem. Přisypeme třtinový cukr, osolíme a opepříme. Maso necháme v omáčce dusit, aby změklo. Pak přisypeme petrželku.

Na lilek klademe vytvořenou masovou směs, kterou zasypeme parmazánem. Každý lilek opatrně zarolujeme, aby vznikly lilkové závitky. Ty pak jeden po druhém klademe do zapékací mísy a necháme dopéct v troubě vyhřáté na 190 °C asi 10 minut dozlatova. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

zapeceny-lilek.jpg Hlavní jídla

Zapečený lilek

Neoloupaný lilek nakrájíme na kolečka silná přibližně 1 cm. Osolíme a necháme 20 minut vypotit. Opláchneme a osušíme. Rajčata, cibuli a bazalku nakrájíme nadrobno a smícháme s trochou oleje, soli a pepře.…

Doporučené recepty

Pečená rajčata s parmezánem

Přílohy: Pečená rajčata s parmezánem

Rajčata nakrájíme na poloviny, vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem, který jsme lehce potřeli olivovým…

Houbová směs na topinky

Předkrmy a chuťovky: Houbová směs na topinky

Houby očistíme a nakrájíme na kousky, mrkev na drobné kostičky. Na pánvi rozpálíme máslo, opečeme nasekanou cibuli…

Plněná cuketa s krůtím masem

Hlavní jídla: Plněná cuketa s krůtím masem

Mleté krůtí maso smícháme s trochou soli, pepře, majoránky, tymiánu, nastrouhaným česnekem a šalotkou a asi…

Paštika z vepřových jater

Předkrmy a chuťovky: Paštika z vepřových jater

Vepřová játra očistíme a nakrájíme na malé kousky. Na pánvi rozehřejeme 50 g másla. Nakrájenou cibuli a česnek na…