Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pomalu pečená krkovice Hlavní jídla
19. 01. 2018

Pomalu pečená krkovice

Ingredience
- +
  • krkovice vcelku: 1 kg
  • cibule: 1 ks
  • rozmarýn - snítka: 1 ks
  • bobkový list: 3  ks
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • sádlo

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Pomalu pečená krkovice - recept

Dno pekáče vymažeme sádlem, pokladem cibulí nakrájenou na širší kolečka, na cibuli položíme krkovici osolenou a opepřenou ze všech stran, kterou můžeme svázat provázkem, aby při pečení držela tvar. Krkovici posypeme kmínem, rozmarýnem, přidáme bobkový list, podlijeme trochou vody, přikryjeme a pečeme na 170 °C asi 4 hodiny. Odkryjeme a dopečeme asi 20 minut dozlatova. 

Maso nakrájíme na plátky, z výpeku odstraníme bobkový list, příp. větvičku rozmarýnu a maso vrátíme do výpeku, který můžeme předtím přepasírovat nebo rozvařenou cibuli rozmixovat. 

Pomalu pečená krkovice se podává se zelím a knedlíkem, ale i s chlebem nebo bramborovými noky. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 45 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 2 příspěvky.

  • Pekáč
    6. 2. 2020 | 18:21
    Představ si, že dáš maso do pekáče a přikryješ ho tou druhou půlkou pekáče. Já používám tenhle - https://www.odkulinare.cz/smaltovany-pekac-belis-40-cm.
  • ???
    16. 1. 2020 | 22:00
    Prosím o vysvětlení jak se peče přikryté maso?

Podobné recepty

trhane-veprove-maso.jpg Hlavní jídla

Trhané vepřové maso

Vepřové maso naložíme do oleje, který jsme smíchali s nadrobno nakrájeným rozmarýnem a tymiánem, prolisovaným česnekem a bobkovým listem. Necháme marinovat alespoň 4 hodiny, nejlépe však do druhého dne. Troubu…

Doporučené recepty

Pečená hovězí žebra

Hlavní jídla: Pečená hovězí žebra

Smícháme med, citrónovou šťávu, prolisovaný česnek, olej, hořčici, sójovou a worcestrovou omáčku, sůl, pepř a…

Kapří hranolky

Předkrmy a chuťovky: Kapří hranolky

Filety nakrájíme na proužky, osolíme je a vetřeme do nich prolisovaný česnek. Zakapeme sójovou omáčkou, přidáme…

Kachní ragú s bramborovými noky

Hlavní jídla: Kachní ragú s bramborovými noky

Z upečené kachny obereme maso. Kachní prso osolíme, opepříme a posypeme lístky tymiánu. V pánvi rozehřejeme kachní…

Kuřecí špíz

Hlavní jídla: Kuřecí špíz

Kuřecí maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Vytvoříme směs olivového oleje, sójové omáčky, do které…