Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pomalu pečené vepřové koleno Hlavní jídla
05. 06. 2019

Pomalu pečené vepřové koleno

Ingredience
- +
  • vepřové koleno: 1 ks
  • stroužky česneku: 3 ks
  • plnotučná hořčice: 2 PL
  • sůl
  • pepř
  • drcený kmín

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Pomalu pečené vepřové koleno – recept

Troubu předehřejeme na 130°C. Koleno s kůží i kostí očistíme a kůži nakrojíme opatrně ostrým nožem do tvaru mřížky (dáme si pozor, aby nůž nezajel až do masa). Koleno pořádně nasolíme ze všech stran a také opepříme a pokmínujeme. Česnek prolisujeme, smícháme ho s hořčicí a prsty vetřeme do vepřového kolena.

Připravené koleno vložíme do pekáče, podlijeme menším množstvím vody, přikryjeme a dáme péct na 2,5 hodiny. Poté odkryjeme, zvýšíme teplotu na 180°C a koleno ještě asi 1,5 hodiny podle velikosti dopékáme. Průběžně doléváme do výpeku vodu a občas jím koleno přelijeme. Místo vody můžeme použít černé pivo pro ještě lepší chuť. 

Pomalu pečené vepřové koleno podáváme nejlépe s čerstvým chlebem, nastrouhaným křenem, hořčicí a sterilovanou zeleninou (feferonkami, okurkami, cibulkami atd.). Pokud chceme dosáhnout ještě lepší chuti, necháme koleno ve směsi hořčice marinovat přes noc.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

veprove-koleno-na-cernem-pive.jpg Hlavní jídla

Vepřové koleno na černém pivě

Kůži kolena nakrojíme do mřížky. Do masa vetřeme hořčici, sůl, pepř, kním, papriku a na plátky nakrájený česnek. Koleno vložíme do pekáče a zasypeme jej nahrubo nakrájenou cibulí, přidáme bobkový list a…

pecene-koleno.jpg Hlavní jídla

Pečené koleno

Smícháme pivo s třtinovým cukrem, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme kečup, dijonskou hořčici, sójovou omáčku, prolisovaný česnek, trochu soli a pepře a to vše smícháme s olejem, až vznikne hladká marináda na…

Doporučené recepty

Bramborová omeleta

Předkrmy a chuťovky: Bramborová omeleta

Uvařené a vychladlé brambory nakrájíme na plátky nebo kostičky. Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu…

Karamelový krém ze salka

Ostatní: Karamelový krém ze salka

Plechovku salka vložíme do vařící vody a 2 hodiny povaříme. Poté necháme vychladit. Ze změklého máslo si vyšleháme…

Domácí meruňková zmrzlina

Dezerty: Domácí meruňková zmrzlina

Meruňky umyjeme, odpeckujeme a rozmixujeme s ostatními ingrediencemi. V hrnci směs zahřejeme, tak aby se cukr…

Vepřová sekaná

Hlavní jídla: Vepřová sekaná

Cibuli nakrájíme na drobno a smícháme ji s mletým masem. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, nakrájenou slaninu…