Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Rychlá zeleninová polévka Rychlá zeleninová polévka Polévky
12. 06. 2019

Rychlá zeleninová polévka

Ingredience
- +
  • dýně: 200 g
  • střední brambory: 2 ks
  • pórek: 20 cm
  • cibule: 1 ks
  • stroužky česneku: 2 ks
  • zeleninový vývar: 600 ml
  • hladkolistá petržel: 2 PL
  • máslo: 1 PL
  • olej: 1 KL
  • sůl
  • pepř
  • kmín

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Rychlá zeleninová polévka - recept

Dýni zbavíme jádřince, oloupeme (dýni Hokkaidó loupal nemusíme) a nakrájíme na menší kostičky. Na stejně velké kousky nakrájíme i brambory. Pórek nakrájíme na hrubší kolečka, cibuli a česnek nadrobno, vývar ohřejeme.

V hrnci na troše oleje rozehřejeme máslo, na kterém necháme zpěnit cibuli, přidáme dýni, pórek, česnek a společně orestujeme. Zalijeme vývarem, přidáme brambory, trochu kmínu, osolíme, opepříme a vaříme doměkka asi 15 - 20 minut podle velikosti kousků zeleniny. 

Rychlá zeleninová polévka se nakonec posype nadrobno nasekanou petrželkou. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

polska-polevka-zurek.jpg Polévky

Polská polévka žurek

Pokud nemáme k dispozici aktivní žitný kvásek, je potřeba si žitný zákvas připravit alespoň 3 dny předem. Na žitný zákvas smícháme 50 g žitné mouky s 200 ml vlažné vody, přidáme bobkový list a pár kuliček…

zeleninova-polevka-v-parnim-hrnci.jpg Polévky

Zeleninová polévka v parním hrnci

Všechnu zeleninu si načistíme, cibuli necháme vcelku. Celer, mrkev a petržel pokrájíme na malé kousky. V parním hrci rozehřeme máslo, na kterém lehce osmažíme celer, mrkev a petržel. Přidáme květák, cibuli a…

rajska-polevka-z-cerstych-rajcat.jpg Polévky

Rajská polévka z čerstvých rajčat

Rajčata spaříme a oloupeme slupku. Poté je nakrájíme na malé kousky. V hrnci rozehřejeme trochu másla se lžící olivového oleje. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji. Přidáme do hrnce nakrájená rajčata a…

thajska-polevka-tom-yum.jpg Polévky

Thajská polévka tom yum

Kuřecí prso a žampiony nakrájíme na kousky. Zázvor očistíme a nakrájíme na plátky. Citronovou trávu pokrájíme na tři kusy. Vývar přivedeme k varu, přidáme kari pastu, kuřecí maso, houby, zázvor, chilli…

polevka-tom-kha.jpg Polévky

Polévka Tom kha

Kuřecí prso nakrájíme na tenké nudličky, čerstvý zázvor (asi 3 cm) na plátky a citronovou trávu na větší kusy. Koriandr nasekáme nahrubo. Chilli papričku zbavíme semínek a podélně překrojíme. Pokud polévku…

Doporučené recepty

Cibulové kroužky

Předkrmy a chuťovky: Cibulové kroužky

Cibule si očistíme a oloupeme, následně je nakrájíme na tenčí kolečka. Na hlubokém talíři si smícháme mouku,…

Salát pak choi na másle

Saláty: Salát pak choi na másle

Salát pak choi podélně rozpůlíme, šalotku, česnek a chilli papričku nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme…

Domácí utopenci

Předkrmy a chuťovky: Domácí utopenci

Všechny ingredience na nálev svaříme v rendlíku a necháme vychladnout.  Na domácí utopence použijeme kvalitní…

Rajská omáčka z protlaku

Hlavní jídla: Rajská omáčka z protlaku

Základem omáčky je poctivý a silný hovězí vývar. V hrnci si rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a vytvoříme jíšku.…