Pomazánka z tresčích jater
Ingredience
- tresčí játra v oleji: 1 ks
- tvaroh nebo smetanový sýr: 200 g
- máslo: 50 g
- cibule: 1 ks
- sterilované okurky: 2 ks
- petrželka
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Tvaroh, tresčí játra a změklé máslo vyšleháme. Sterilované okurky nakrájíme na drobné kostičky nebo nastrouháme, cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno a společně s okurkami přidáme k tvarohové směsi. V případě, že je pomazánka z tresčích jater příliš hustá, rozředíme ji mlékem dle potřeby. Přidáme nasekanou čerstvou petrželku a promícháme. Osolíme a opepříme dle chuti, ozdobíme petrželkou a můžeme zakápnout trochou citronové šťávy.
Pomazánka z tresčích jater je ideální na jednohubky či chlebíčky. Skvěle se ale hodí i jako rychlá a zdravá večeře.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.