Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Přepuštěné máslo ghí Ostatní
19. 01. 2018

Přepuštěné máslo ghí

Ingredience
- +
  • čerstvé máslo

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Přepuštěné máslo ghí - recept

Máslo dáme do hrnce a necháme při střední teplotě rozpustit. Máslo se nesmí přehřát, mělo by pouze mírně probublávat. Na rozpuštěném másle se začne tvořit pěna, kterou postupně odebíráme. Opakujeme tak dlouho, až máslo zezlátne a přestane dělat bublavé a prskavé zvuky. To bude trvat asi 10 - 15 minut. 

Přepuštěné máslo ghí necháme vychladnout a přefiltrujeme přes plátýnko nebo kávový filtr. Ghí skladujeme v čisté, vysušené, nejlépe vyvařené sklenici s uzávěrem. V lednici nám přepuštěné máslo vydrží několik měsíců. 

Přepuštěné máslo ghí je vhodnější na smažení, než obyčejné máslo, protože má vyšší bod přepalování. Ten se pohybuje mezi 200 - 250 °C. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 1 příspěvky.

  • Nika
    19. 1. 2018 | 21:28
    Super! Používám už roky a třeba řízečky si neumím představit na ničem jiném :-) A vydrží i v pokojové teplotě ;-)

Doporučené recepty

Čokoládový fondant

Dezerty: Čokoládový fondant

Troubu rozehřejeme na 210 °C a připravíme si malé formičky, ideálně zapékací porcelánové nebo skleněné. Formičky…

Batátové pyré

Přílohy: Batátové pyré

Batáty oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě společně s prolisovaným česnekem doměkka asi 15 - 20…

Vepřenky z mletého masa

Hlavní jídla: Vepřenky z mletého masa

Rohlík nakrájíme na malé kostičky a namočíme asi na 10 minut do mléka. Vymačkáme, smícháme s mletým vepřovým masem…

Česnečka

Polévky: Česnečka

Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, polovinu česneku pokrájíme na plátky a vložíme do hrnce.…