Hovězí líčka na víně
Ingredience
- hovězí líčka: 350 g
- suché červené víno: 300 ml
- hovězí vývar: 200 ml
- mrkev: 1 ks
- petržel: 1 ks
- malý celer: 1 ks
- šalotka: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- rajčatové pyré: 1 PL
- celý pepř: 4 ks
- nové koření: 2 ks
- bobkový list: 1 ks
- rozmarýn: 1 KL
- tymián: 1 KL
- olivový olej
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Hovězí líčka na víně – recept
Hovězí líčka očistíme, osolíme a opepříme. Pokud v jídle nechceme tučné části, vyřízneme je, ale nevyhazujeme. Přidáme je při vaření k masu, neboť právě díky nim bude mít omáčka sílu. V nádobě, která bude moci později i do trouby, rozehřejeme olej a líčka na něm zprudka orestujeme ze všech stran dohněda. Odložíme je na teplé místo a do stejné pánve dáme orestovat nadrobno nakrájenou šalotku, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, po chvíli přidáme česnek. Dále přidáme veškeré koření, krátce orestujeme, přidáme rajčatové pyré, vrátíme líčka, osolíme, opepříme a zalijeme vínem.
Jakmile se vyvaří alkohol, přilijeme horký vývar, přikryjeme a dáme do trouby na 150 °C na přibližně 1,5 - 2 hodiny. Vyndáme maso a omáčku rozmixujeme nebo propasírujeme přes sítko. Podle chuti osolíme a opepříme.
Hovězí líčka na víně podáváme s bramborovou kaší.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.