Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Hovězí líčka na víně Hlavní jídla
09. 03. 2018

Hovězí líčka na víně

Ingredience
- +
  • hovězí líčka: 350 g
  • suché červené víno: 300 ml
  • hovězí vývar: 200 ml
  • mrkev: 1 ks
  • petržel: 1 ks
  • malý celer: 1 ks
  • šalotka: 1 ks
  • stroužky česneku: 1 ks
  • rajčatové pyré: 1 PL
  • celý pepř: 4 ks
  • nové koření: 2 ks
  • bobkový list: 1 ks
  • rozmarýn: 1 KL
  • tymián: 1  KL
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Hovězí líčka na víně – recept

Hovězí líčka očistíme, osolíme a opepříme. Pokud v jídle nechceme tučné části, vyřízneme je, ale nevyhazujeme. Přidáme je při vaření k masu, neboť právě díky nim bude mít omáčka sílu. V nádobě, která bude moci později i do trouby, rozehřejeme olej a líčka na něm zprudka orestujeme ze všech stran dohněda. Odložíme je na teplé místo a do stejné pánve dáme orestovat nadrobno nakrájenou šalotku, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, po chvíli přidáme česnek. Dále přidáme veškeré koření, krátce orestujeme, přidáme rajčatové pyré, vrátíme líčka, osolíme, opepříme a zalijeme vínem. 

Jakmile se vyvaří alkohol, přilijeme horký vývar, přikryjeme a dáme do trouby na 150 °C na přibližně 1,5 - 2 hodiny. Vyndáme maso a omáčku rozmixujeme nebo propasírujeme přes sítko. Podle chuti osolíme a opepříme. 

Hovězí líčka na víně podáváme s bramborovou kaší

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

hovezi-loupana-plec.jpg Hlavní jídla

Hovězí loupaná plec

Hovězí loupanou plec očistíme, osolíme, opepříme a zprudka na pánvi zatáhneme. Do výpeku přidáme máslo, na kterém orestujeme očištěnou a na malé kostky nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel, cibuli, rajčata).…

plnene-hovezi-zavitky.jpg Hlavní jídla

Plněné hovězí závitky

Hovězí plátky naklepeme na tenko a z obou stran osolíme a opepříme. Na pánvi necháme v troše oleje rozpustit máslo a připravíme na něm osolená a opepřená míchaná vajíčka tak, aby byla krémová. Jak na to, se…

hovezi-jatra-na-cibulce.jpg Hlavní jídla

Hovězí játra na cibulce

Hovězí játra zbavíme blan, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Na sádle osmažíme na proužky nakrájenou cibuli, přidáme játra, krátce orestujeme, zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme horkým vývarem.…

hovezi-na-pepri.jpg Hlavní jídla

Hovězí na pepři

Maso omyjeme, zbavíme blanek a nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno. V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm cibuli. Přidáme maso, necháme ze všech stran orestovat dotmava,…

Doporučené recepty

Čokoládové suflé

Dezerty: Čokoládové suflé

Troubu rozehřejeme na 180 °C a připravíme si 4 malé formičky (ideálně porcelánové). Formičky vymažeme máslem a…

Pečená rýže

Přílohy: Pečená rýže

Troubu předehřejeme na 200 °C, cibuli nakrájíme najemno. V nádobě, která se hodí do trouby, rozehřejeme olej a…

Kuřecí játra na cibulce

Hlavní jídla: Kuřecí játra na cibulce

Kuřecí játra si očistíme, odblaníme, propláchneme vodou a nakrájíme na menší kousky. Na pánev dáme na malé…

Hrušková přesnídávka

Ostatní: Hrušková přesnídávka

Pokud vaříme přesnídávku pro malé dítě (do jednoho roku), stačí k přípravě pouze hrušky a voda. Pro starší děti a…