Salát z červené čočky
Ingredience
- červená čočka: 200 g
- červená cibule: 1 ks
- olivový olej: 2 PL
- citron: 1 ks
- hořčice: 1 KL
- med: 1 KL
- sůl
- pepř
- petrželka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Na množství čočky dáme do hrnce dvojnásobné množství vody. Čočku vaříme asi 8 minut, nesmíme ji rozvařit. Aby si zachovala svou hezky červenou barvu a v salátu vynikla, zakápneme ji při vaření šťávou z citronu. Čočku slijeme a promícháme se zálivkou z oleje, medu, hořčice, nastrouhané kůry a šťávy z citronu. Přidáme na velmi jemná kolečka nakrájenou cibuli, petrželku a salát dle potřeby osolíme a opepříme.
Salát z červené čočky podáváme vychlazený.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.