Sacher dort
Ingredience
- Na korpus:
- vejce: 6 ks
- kvalitní hořká čokoláda: 200 g
- hladká mouka: 150 g
- máslo: 120 g
- cukr moučka: 120 g
- špetka soli
- meruňkový džem: 150 g
- Na polevu:
- kvalitní hořká čokoláda: 100 g
- cukr moučka: 100 g
- voda: 50 ml
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Sacher dort - recept
Korpus: Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem a necháme vychladnout. Žloutky oddělíme od bílků, žloutky smícháme s cukrem a vyšleháme do pěny. Bílky lehce osolíme vyšleháme do tuhého sněhu. K čokoládě s máslem přidáme mouku a žloutky s cukrem. Poté opatrně přidáme sníh z bílků. Těsto dáme do vymazané dortové formy a upečeme na 200 °C asi 40 minut.
Po upečení a vychladnutí korpus rozřízneme podélně na 2 části a pomažeme meruňkovým džemem.
Poleva: Vodu smícháme s cukrem a přivedeme do varu, přidáme čokoládu nalámanou na kousky, snížíme teplotu a necháme 5 minut důkladně spojit.
Sacher dort polijeme polevou a necháme ztuhnout.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.