Smaženice z lišek
Ingredience
- čerstvé lišky: 300 g
- vejce: 4 ks
- malá cibule: 1 ks
- sádlo: 1 PL
- petrželka: 2 PL
- sůl
- pepř
- drcený kmín
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Smaženice z lišek - recept
Lišky očistíme, větší překrojíme, malé necháme vcelku. Na rozehřátém sádle necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme lišky, lehce osolíme, opepříme, okmínujeme a restujeme asi 10 minut při střední teplotě.
Vajíčka rozšleháme se špetkou soli a pepře, zalijeme jimi lišky a za stálého míchání při nízké teplotě necháme srazit. Ihned odstavíme z tepla, aby vajíčka nebyla vysušená, ale zůstala krémová.
Smaženice z lišek se podává s čerstvým pečivem, posypaná čerstvou petrželkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.