Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Špenátový závin z listového těsta Předkrmy a chuťovky
25. 09. 2017

Špenátový závin z listového těsta

Ingredience
- +
  • listové těsto: 1 ks
  • listový špenát: 350 g 
  • česnek - stroužky: 3 ks 
  • cibule: 1 ks 
  • vejce: 2 ks 
  • smetana: 50 ml 
  • plátkový sýr: 100 g 
  • strouhaný sýr: 100 g 
  • hladká mouka 
  • olivový olej 
  • sůl 
  • pepř
  • sezamová semínka

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Špenátový závin z listového těsta – recept

Špenát spaříme vroucí vodou a vymačkáme z něj co nejvíce vody. Cibuli si nakrájíme nadrobno a česnek na plátky, čím tenčí, tím lepší. 

Na pánvi rozpálíme olej, na kterém zpěníme cibuli, přidáme česnek, po minutě špenát a necháme chvíli dusit. Následně zalijeme špenát smetanou, osolíme, opepříme a necháme smetanu zredukovat. Na závěr přimícháme jedno vejce a nastrouhaný sýr, chvíli prohřejeme, aby sýr povolil. Necháme vychladnout.

Troubu předehřejeme na 200 °C a mezím, co špenátová směs chladne, si připravíme těsto. Vál lehce pomoučíme hladkou moukou a listové těsto rozválíme na šířku asi 2 mm. Na něj vyskládáme plátky sýra a rozetřeme vychladlou špenátovou směs. Smotáme, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamovými semínky a dáme špenátový závin z listového těsta péct dozlatova asi 25 minut. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

parky-v-listovem-teste-hadi.jpg Předkrmy a chuťovky

Párky v listovém těstě - hadi

Listové těsto nakrájíme na proužky, kterými omotáme párečky. Jeden konec proužku těsta přehneme (asi 2 cm) a přimáčkneme k těstu, aby nám později vznikla hlava hada. Tento konec ještě nařízneme, aby vznikla…

parky-v-listovem-teste.jpg Předkrmy a chuťovky

Párky v listovém těstě

Rozválené listové těsto potřeme hořčicí nebo kečupem podle chuti a nakrájíme na pruhy široké asi 2 cm. Každý párek omotáme listovým těstem tak, aby z něj vyčnívaly konce, těsto u spojů přitlačíme v sobě.…

satecky-z-listoveho-testa.jpg Předkrmy a chuťovky

Šátečky z listového těsta s jablky

Listově těsto vyválíme na pomoučněném válu, z něj pak krájíme čtverce asi o velikosti 8 x 8 cm. Jablka zbavíme jadřinců, nakrájíme na malé kousky a s trochou vody necháme chvíli vařit. Až jablka změknou,…

pizza-z-listoveho-testa.jpg Předkrmy a chuťovky

Pizza z listového těsta

Listové těsto vyválíme na tvar plechu, pomažeme ho rajčatovým pyré, na které nasypeme na drobno nakrájenou cibuli. "Pizzu" si obložíme vším, co máme rádi a na vrch dáme nastrouhaný sýr nebo na plátky…

fotolia_91673857_xs.jpg Předkrmy a chuťovky

Slané tyčinky

Smícháme máslo, tvaroh a mouku a vše dobře propracujeme. Z těsta pak vyválíme tenkou placku, kterou nakrájíme na asi 0,5 cm široké proužky. Plech si vymažeme máslem a dáme na něj proužky asi 2 cm od sebe.…

Doporučené recepty

Roštěnky Esterházy

Hlavní jídla: Roštěnky Esterházy

Maso omyjeme, odblaníme, nařízneme a naklepeme. Na rozpáleném sádle prudce osmahneme z obou stran, osolíme a…

Mušle svatého Jakuba

Hlavní jídla: Mušle svatého Jakuba

Mušle svatého Jakuba opatrně očistíme od všech vnitřností, odstraníme také hnědou blánu na jedné straně mušle.…

Vepřový guláš z plecka

Hlavní jídla: Vepřový guláš z plecka

Maso nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme polovinu másla,…