Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Švestková omáčka k masu Přílohy
18. 10. 2017

Švestková omáčka k masu

Ingredience
- +
  • švestková povidla: 200 g
  • máslo: 1 PL
  • slivovice nebo rum: 1 PL
  • hladká mouka: 1 PL
  • sůl
  • třtinový cukr
  • skořice
  • kůra z citrónu: 0.5 ks

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta
Švestková omáčka k masu - recept

Rozehřáté máslo zaprášíme moukou a vytvoříme světlou jíšku. Postupně přidáváme vodu a stále mícháme. Vody přidáme celkem asi 400 - 500 ml podle požadované výsledné hustoty omáčky. Zamícháme švestková povidla, kůru z citrónu, špetku skořice a podle chuti osolíme a opepříme. Necháme 20 minut probublávat a na závěr přimícháme slivovici.

Švestková omáčka se hodí ke zvěřině, jehněčímu, kachnímu i uzenému masu. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 4 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

vajickova-omacka.jpg Přílohy

Vajíčková omáčka

Máslo v hrnci rozehřejeme, zasypeme moukou a vytvoříme jíšku. Přidáme vývar, mléko a kysanou smetanu. Přivedeme k varu, snížíme plamen a necháme asi 10 minut probublávat. Mezitím si pokrájíme uvařené vejce a…

maslova-omacka-k-masu.jpg Přílohy

Máslová omáčka k masu

Cibuli nakrájíme na drobno. V hrnci rozehřejeme kuřecí vývar, přidáme nakrájenou cibuli a bílé víno. Přivedeme k varu a vaříme dokud se omáčka nezredukuje asi na třetinu. Přepasírujeme přes síto. Poté ji…

zampionova-omacka-na-testoviny.jpg Přílohy

Žampionová omáčka na těstoviny

Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Orestujeme je na oleji, zalijeme smetanou a necháme mírně zredukovat. Osolíme, opepříme, přidáme lístky tymiánu a zakápneme citronovou šťávou. Nakonec přimícháme do…

rajska-omacka-z-protlaku.jpg Přílohy

Rajská omáčka z protlaku

Základem omáčky je poctivý a silný hovězí vývar. V hrnci si rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a vytvoříme jíšku. Poté přidáme rajčatový protlak, který za stálého míchání chvilku smažíme. Zalejeme hovězím…

paprikova-omacka-k-masu.jpg Přílohy

Papriková omáčka k masu

V hlubší pánvi nebo v hrnci necháme na trošce oleje rozpustit polovinu másla, na kterém orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Poprášíme ji paprikou, zamícháme a ihned zalijeme horkým vývarem. Přidáme nové…

Doporučené recepty

Šípková marmeláda

Ostatní: Šípková marmeláda

Z omytých šípků odkrojíme stopku a druhý konec, rozpůlíme je a nachystáme do hrnce. Zalijeme studenou vodou,…

Hovězí Stroganoff

Hlavní jídla: Hovězí Stroganoff

Na pánvi rozpustíme máslo a orestujeme na něm na čtvrtky nakrájené očištěné žampiony. Jakmile začnou zlátnout,…

Smažený květák

Hlavní jídla: Smažený květák

Květák rozebereme na růžičky, které necháme v osolené vodě povařit asi 3 minuty do poloměkka. Květák scedíme,…

Marináda na grilovanou krkovičku

Ostatní: Marináda na grilovanou krkovičku

Pomocí metličky rozmícháme v oleji kečup, hořčici a sójovou omáčku. Přimícháme všechny ingredience, pivo zamícháme…