Srnčí guláš
Ingredience
- srnčí kýta: 300 g
- větší cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 2 ks
- mletá sladká paprika
- majoránka
- pepř
- sůl
- olej nebo sádlo
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Srnčí guláš – recept
Maso očistíme, nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno a v hrnci na oleji orestujeme dozlatova. Přidáme maso, které orestujeme, aby se zatáhlo. Zaprášíme sladkou paprikou a poté podlijeme vodou, aby se paprika nepřipálila a nezhořkla. Maso by mělo být v tekutině z větší části ponořeno.
Za občasného míchání dusíme v hrnci pod pokličkou a podle potřeby podléváme. Jakmile je maso měkké, tedy asi po dvou hodinách dušení, přidáme prolisovaný česnek a majoránku, osolíme a opepříme.
Srnčí guláš podáváme se špeclemi, knedlíkem nebo pečivem. Do guláše můžeme přidat dle chuti také divoké koření (jalovec, bobkový list, nové koření).
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.