Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Srnčí guláš Hlavní jídla
07. 11. 2017

Srnčí guláš

Ingredience
- +
  • srnčí kýta: 300 g
  • větší cibule: 1 ks
  • stroužky česneku: 2 ks 
  • mletá sladká paprika 
  • majoránka 
  • pepř 
  • sůl 
  • olej nebo sádlo

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Srnčí guláš – recept

Maso očistíme, nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno a v hrnci na oleji orestujeme dozlatova. Přidáme maso, které orestujeme, aby se zatáhlo. Zaprášíme sladkou paprikou a poté podlijeme vodou, aby se paprika nepřipálila a nezhořkla. Maso by mělo být v tekutině z větší části ponořeno.

Za občasného míchání dusíme v hrnci pod pokličkou a podle potřeby podléváme. Jakmile je maso měkké, tedy asi po dvou hodinách dušení, přidáme prolisovaný česnek a majoránku, osolíme a opepříme. 

Srnčí guláš podáváme se špeclemi, knedlíkem nebo pečivem. Do guláše můžeme přidat dle chuti také divoké koření (jalovec, bobkový list, nové koření).

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 3 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Lehký zeleninový salát

Saláty: Lehký zeleninový salát

Polníček a rukolu umyjeme. Mrkev očistíme a nastrouháme ji škrabkou na tenké plátky, cibuli také nakrájíme na…

Pečený květák po indicku

Přílohy: Pečený květák po indicku

Květák nakrájíme po celé délce na širší plátky (můžeme ho i rozdělit na jednotlivé růžičky). Květák potřeme…