Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Svíčková Wellington Hlavní jídla
18. 03. 2016

Svíčková Wellington

Ingredience
- +
  • hovězí svíčková: 400 g
  • žloutek: 1  ks
  • listové těsto (plát): 1 ks
  • čerstvé žampiony {250} g
  • francouzská hořčice {2} PL
  • parmská šunka nebo anglická slanina {150} g
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné
Svíčková Wellington – recept

Hovězí maso omyjeme, odblaníme a překrojíme na dvě poloviny. Osolíme, opepříme a osmahneme prudce na oleji ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Poté hovězí vytáhneme, pomažeme francouzskou hořčicí a dáme vychladnout do lednice. Očištěné žampiony nakrájíme a rozdrtíme ponorným mixérem. Osolíme, opepříme a dáme na pánev. Dusíme po dobu, než se vypaří všechna voda a necháme vychladnout. Parmskou šunku rozložíme na potravinářskou folií, aby se šunka překrývala. Vytvoříme tak velkou plochu, aby se nám podařilo do ní zabalit maso. Na šunku dáme žampiony a doprostřed maso, které zabalíme a folii dobře utáhneme. Necháme v lednici 30 minut odležet.

Listové těsto rozdělíme na poloviny a potřeme žloutkem. Z masa odstraníme potravinářskou folií a uložíme ho doprostřed listového těsta. Těsto zabalíme, pořádně zaděláme okraje, aby nám nevytekla šťáva z masa. Dáme do zapékací mísy, ze všech stran pomažeme žloutkem a posypeme hrubozrnnou solí. Na horní straně listového těsta špejlí uděláme menší otvor, aby nám unikala pára. V rozehřáté troubě na 180 - 200 °C pečeme asi 35 minut na propečení "medium". Poté dáme na prkénko asi 10 minut odstát, rozřízneme na 3 cm plátky a podáváme. Hovězí svíčkovou můžete nahradit vepřovou panenkou.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 6 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

hovezi-loupana-plec.jpg Hlavní jídla

Hovězí loupaná plec

Hovězí loupanou plec očistíme, osolíme, opepříme a zprudka na pánvi zatáhneme. Do výpeku přidáme máslo, na kterém orestujeme očištěnou a na malé kostky nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel, cibuli, rajčata).…

plnene-hovezi-zavitky.jpg Hlavní jídla

Plněné hovězí závitky

Hovězí plátky naklepeme na tenko a z obou stran osolíme a opepříme. Na pánvi necháme v troše oleje rozpustit máslo a připravíme na něm osolená a opepřená míchaná vajíčka tak, aby byla krémová. Jak na to, se…

hovezi-jatra-na-cibulce.jpg Hlavní jídla

Hovězí játra na cibulce

Hovězí játra zbavíme blan, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Na sádle osmažíme na proužky nakrájenou cibuli, přidáme játra, krátce orestujeme, zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme horkým vývarem.…

hovezi-na-pepri.jpg Hlavní jídla

Hovězí na pepři

Maso omyjeme, zbavíme blanek a nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno. V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm cibuli. Přidáme maso, necháme ze všech stran orestovat dotmava,…

Doporučené recepty

Dýňová buchta

Dezerty: Dýňová buchta

Dýni zbavíme semínek, nastrouháme a smícháme s cukrem, mlékem, rozšlehaným vajíčkem, olejem a trochou skořice. Po…

Koprová polévka s vejcem

Polévky: Koprová polévka s vejcem

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a povaříme v malém množství osolené vody. Zvlášť uvaříme vejce natvrdo. K…

Bramborový guláš s uzeninou

Hlavní jídla: Bramborový guláš s uzeninou

Na oleji nebo kousku sádla necháme orestovat cibuli, přidáme na kostičky nakrájené brambory, na kolečka nakrájenou…

Bezová šťáva

Nápoje: Bezová šťáva

Vodu převaříme a necháme vychladnout, omyté citróny nakrájíme na plátky. Přebrané květy černého bezu vložíme do…