Smažená rýže Nasi Goreng
Ingredience
- jasmínová nebo basmati rýže: 150 g
- kuřecí prsa: 100 g
- krevety: 8 ks
- vejce: 2 ks
- šalotka: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- jarní cibulka: 2 ks
- rybí omáčka: 2 PL
- sójová omáčka: 4 PL
- třtinový cukr: 1 KL
- pasta sambal badjak: 1 PL
- arašídový olej: 4 PL
- čerstvý koriandr
- chilli dle chuti
- sůl dle potřeby
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Rýži důkladně propláchneme a uvaříme dle návodu. Rýži si můžeme uvařit i dopředu. Kuřecí maso nakrájíme na kostky nebo nudličky, krevety očistíme, šalotku, jarní cibulku, česnek, koriandr a chilli papričku nakrájíme nadrobno. Do woku dáme rozehřát olej, na kterém krátce orestujeme šalotku, přidáme chilli, česnek, cukr a pastu sambal, necháme zavonět, přidáme kuřecí maso, které necháme ze všech stran zatáhnout a krevety. Přidáme rýži, rybí a sójovou omáčku a společně orestujeme. Nakonec přimícháme koriandr a jarní cibulku a podle chuti dosolíme.
Na talíři se smažená rýže Nasi Goreng doplní o "volské oko", které usmažíme na troše oleje.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.