Tatarský biftek
Ingredience
- hovězí svíčková: 250 g
- žloutky: 2 ks
- malá cibule: 1 ks
- dijonská hořčice: 1 PL
- worcestrová omáčka: 2 KL
- kečup: 2 KL
- den starý chléb
- česnek
- olej
- Dle chuti:
- sůl
- pepř
- mletá paprika
- drcený kmín
- petrželka
- kapary
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Tatarský biftek – recept
Na tatarský biftek budeme potřebovat opravdu velmi kvalitní a čerstvé hovězí maso ze spolehlivého zdroje. Vzhledem k tomu, že tatarský biftek neprochází tepelnou úpravou, je opravdu třeba nepodcenit použitý kus masa ani použitá vejce.
Hovězí maso naškrábeme najemno velmi ostrým nožem. Množství dochucovadel závisí na chuti každého. Je proto dobré, když si každý může tatarský biftek namíchat přesně dle své chuti.
Tatarský biftek se podává s topinkami, na které si ho každý sám namaže. Ty vytvoříme z nakrájeného chleba osmaženého na pánvi na oleji. Topinky potřeme česnekem. Pokud chcete mít jídlo zdravější, topinky si udělejte nasucho v topinkovači.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.