Těstoviny se sýrovou omáčkou
Ingredience
- těstoviny: 300 g
- smetana na šlehání 33%: 200 ml
- niva: 100 g
- gouda: 100 g
- cibule: 1 ks
- sůl
- pepř
- parmezán
- bazalka
- olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Těstoviny uvaříme podle návodu a scedíme. Zatímco se těstoviny vaří, připravíme sýrovou omáčku. Cibuli nakrájíme najemno a necháme zesklovatět na troše oleje. Přilijeme smetanu, přivedeme ji k mírnému varu a přidáme nivu i goudu rozdrobené nebo nakrájené na kousky. Sýry necháme ve smetaně rozpustit. Můžeme zvolit i jiné typy sýra podle chuti, např. pro děti volíme jemnější neplísňové sýry s nižším obsahem soli. Omáčku vaříme při mírné teplotě, dokud nezhoustne, poté ji dochutíme solí (některé sýry jsou dost slané, takže není třeba solit) a pepřem. Hotové těstoviny přelijeme sýrovou omáčkou.
Těstoviny se sýrovou omáčkou posypeme trochou strouhaného parmezánu a ozdobíme čerstvou bazalkou. Nadrobno nakrájenou nebo sušenou bazalku můžeme přidat i do omáčky.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.