Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Domácí korbáčky Předkrmy a chuťovky
22. 01. 2018

Domácí korbáčky

Ingredience
- +
  • Na asi 200 g korbáčků:
  • čerstvé mléko: 2 l
  • syřidlo dle návodu
  • sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Domácí korbáčky - recept

Ve velkém hrnci necháme za občasného míchání zahřát čerstvé mléko (nejlépe přímo od farmáře) na 40 °C a odstavíme. Syřidlo v množství dle návodu na obalu rozmícháme s trochou vody, přidáme do mléka a mícháme asi 2 minuty. Hrnec s mlékem přikryjeme utěrkou a necháme 30 minut stát. Nožem začínající sýr na několika místech rozkrájme a znovu přikryjeme utěrkou. Po dalších pár minutách vybereme drátěným sítkem sýr, který necháme přes plátno dokonale odkapat. Tuto hmotu necháme v pokojové teplotě asi 2 - 3 dny. Hotový sýr poznáme podle nakyslé chuti a dírek, které se objeví po rozříznutí. Z málo odleželého sýru nebude možné tvořit korbáčky. 

Kousek sýru nakrájíme a v cedníku zalijeme vroucí vodou - změní konzistenci a bude se s ním dát pracovat. Nachystáme si nádobu se studenou vodou. Kousek sýra zmáčknem do dlaně a táhneme hladkou "šňůru", která by se neměla trhat. Tenkou "šňůru" pouštíme rovnou do nádoby se studenou vodou. 

Hotové "šňůry" vybereme z nádoby a přemístíme je do jiné nádoby s hodně slanou vodou, kde je necháme asi 10 minut. Dále je nařežeme na stejně dlouhé nitky a pověsíme např. na upevněnou vařečku a necháme odkapat všechnu vodu.

Nejjednodušším způsobem pletení korbáčků je spojit tři nitky k sobě a zaplést jako copánek

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 2 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

testoviny-se-syrovou-omackou_1.jpg Předkrmy a chuťovky

Těstoviny se sýrovou omáčkou

Těstoviny uvaříme podle návodu a scedíme. Zatímco se těstoviny vaří, připravíme sýrovou omáčku. Cibuli nakrájíme najemno a necháme zesklovatět na troše oleje. Přilijeme smetanu, přivedeme ji k mírnému varu a…

tagliatelle-se-syrovou-omackou.jpg Předkrmy a chuťovky

Tagliatelle se sýrovou omáčkou

Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, žampiony na čtvrtky nebo plátky. Na troše oleje necháme rozehřát máslo, na kterém necháme zpěnit cibuli, přidáme žampiony, osolíme, opepříme a orestujeme. Dále přidáme…

syr-halloumi-s-chrestem.jpg Předkrmy a chuťovky

Sýr Halloumi s chřestem

Očištěný chřest vložíme do vroucí vody, do které jsme přidali sůl, cukr, máslo a citron - na 2 litry vody použijeme 1 lžičku soli, 1 lžičku cukru, 1 lžíci citronové šťávy a 1 lžíci másla. Chřest vložíme do…

syrova-omeleta.jpg Předkrmy a chuťovky

Sýrová omeleta

Cibuli nasekáme na jemno a zlehka opečeme na másle. Vejce vyšleháme se smetanou, solí a pepřem a přidáme do pánve. Sýry nakrájíme na tenké plátky a přidáme do pánve na vejce. Pod sýr můžeme přidat oblíbenou…

Doporučené recepty

Brokolicový nákyp

Hlavní jídla: Brokolicový nákyp

Brambory i se slupkou dáme vařit do osolené vody. Očistíme brokolici, rozdělíme na růžičky a dáme vařit do vroucí…

Domácí okurková limonáda

Nápoje: Domácí okurková limonáda

Okurky omyjeme a oloupeme. Pokud máme okurky ze zahrádky, které nejsou chemicky ošetřené, můžeme je použít i se…

Halibut

Hlavní jídla: Halibut

Uděláme si marinádu z čerstvých bylinek, šťávy z citrónu, česneku a oleje a potřeme jí kousky halibuta. Necháme 2…