Sýr Halloumi s chřestem
Ingredience
- sýr Halloumi: 250 g
- zelený chřest - svazek: 1 ks
- olivový olej
- petrželka
- sůl
- pepř
- cukr
- citronová šťáva
- máslo
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Sýr Halloumi s chřestem - recept
Očištěný chřest vložíme do vroucí vody, do které jsme přidali sůl, cukr, máslo a citron - na 2 litry vody použijeme 1 lžičku soli, 1 lžičku cukru, 1 lžíci citronové šťávy a 1 lžíci másla. Chřest vložíme do vody tak, aby špičky zůstaly nad hladinou a vařily se pouze v páře. Přišly bychom o jejich křehkost, neboť jsou uvařené rychleji, než stonek. Chřest vaříme asi 3 - 4 minuty a ihned zchladíme velmi studenou vodou, aby neztratil krásně zelenou barvu. Necháme okapat.
Chřest zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a ze všech stran krátce ogrilujeme. Sýr Halloumi nakrájíme na tenké plátky a z každé strany ogrilujeme asi 2 minuty dozlatova.
Sýr Halloumi s chřestem na závěr posypeme nadrobno nasekanou petrželkou a zakápneme citronovou šťávou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.