Aktuálně pro vás máme 1708 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Hlavní jídla
Přečteno: 2346x

Sýr Halloumi s chřestem

Ingredience
- +
  • sýr Halloumi: 250 g
  • zelený chřest - svazek: 1 ks
  • olivový olej
  • petrželka
  • sůl
  • pepř
  • cukr
  • citronová šťáva
  • máslo

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Sýr Halloumi s chřestem - recept

Sýr Halloumi s chřestem - recept

Očištěný chřest vložíme do vroucí vody, do které jsme přidali sůl, cukr, máslo a citron - na 2 litry vody použijeme 1 lžičku soli, 1 lžičku cukru, 1 lžíci citronové šťávy a 1 lžíci másla. Chřest vložíme do vody tak, aby špičky zůstaly nad hladinou a vařily se pouze v páře. Přišly bychom o jejich křehkost, neboť jsou uvařené rychleji, než stonek. Chřest vaříme asi 3 - 4 minuty a ihned zchladíme velmi studenou vodou, aby neztratil krásně zelenou barvu. Necháme okapat. 

Chřest zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a ze všech stran krátce ogrilujeme. Sýr Halloumi nakrájíme na tenké plátky a z každé strany ogrilujeme asi 2 minuty dozlatova. 

Sýr Halloumi s chřestem na závěr posypeme nadrobno nasekanou petrželkou a zakápneme citronovou šťávou. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 2 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

Doporučené recepty

Pórkový salát s jablky a mrkví

Saláty: Pórkový salát s jablky a mrkví

Očištěný pórek nakrájíme na kolečka a rozdělíme na jednotlivé kroužky. Jablko zbavíme jádřince, nastrouháme…

Povidlová omáčka k masu

Ostatní: Povidlová omáčka k masu

V kastrolku rozehřejeme máslo, zamícháme do něj mouku a vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme ji trochou vody, jíšku v…

Bílá houbová polévka

Polévky: Bílá houbová polévka

Houby a brambory nakrájíme na kostičky, šalotku nadrobno, vývar ohřejeme. V hrnci necháme na troše oleje rozpustit…

Ossobuco

Hlavní jídla: Ossobuco

Ossobuco je speciální telecí maso přeseknuté přes morkovou kost. Vzhledem k přítomnosti morku v kosti je maso po…