Vajíčková pomazánka s ricottou
Ingredience
- ricotta: 150 g
- vejce: 4 ks
- hořčice: 1 KL
- zakysaná smetana: 1 PL
- pažitka
- šťáva z citronu
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vajíčková pomazánka s ricottou - recept
Vejce uvaříme natvrdo. Ricottu smícháme se solí, špetkou pepře, hořčicí a nadrobno nakrájenou pažitkou. Přidáme na malé kousky nakrájená vejce. Konzistenci pomazánky doladíme přidáním zakysané smetany. Nakonec pomazánku zakápneme šťavou z citronu podle chuti.
Vajíčkovou pomazánku z ricotty podáváme například na žitném chlebu. Ozdobíme zeleninou a pažitkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.