Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Věnečky z odpalovaného těsta Dezerty
29. 08. 2018

Věnečky z odpalovaného těsta

Ingredience
- +
  • celá vejce: 4 ks
  • voda: 300  ml
  • tuk na pečení (Smetol/cukrářská Lukana/Hera): 150 g
  • hrubá mouka: 150 g
  • špetka soli: 1 ks
  • mléko: 500 ml
  • vanilkový pudink: 2 ks
  • máslo: 200 g
  • cukr moučka: 125 g
  • vanilkový cukr: 1 KL
  • moučkový cukr a mandlové plátky

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Věnečky z odpalovaného těsta – recept

Do hrnce dáme vařit vodu, tuk na pečení a sůl. Když je vše horké, zasypeme směs moukou a za stálého míchání spojíme v těsto. V míchání těsta pokračujeme do vlažna, pak přidáme vejce a těsto vyšleháme. Troubu rozehřejeme na 200 °C.

Plech vyložíme pečícím papírem a cukrářským sáčkem na něj nastříkáme věnečky. Věnečky dáme do trouby a pečeme dozlatova asi 20 - 25 minut. Během pečení troubu neotvíráme, aby se věnečky nesrazily. Ihned po vytažení je rozkrojíme.

Krém připravíme tak, že v mléce podle návodu uvaříme pudinky a necháme vychladnout. Máslo, cukr a vanilkový cukr zamícháme a postupně do směsi přidáváme pudink a šlehačem vyšleháváme do hladkého krému.

Na závěr věnečky z odpalovaného těsta naplníme krémem, posypeme přes sítko moučkovým cukrem a mandlovými plátky. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Jelení svíčková na smetaně

Hlavní jídla: Jelení svíčková na smetaně

Jelení kýtu si prošpikujeme uzeným špekem. Citron zbavíme kůry a nakrájíme na kolečka.Troubu si předehřejeme na…

Vichyssoise

Polévky: Vichyssoise

V hrnci na másle při mírné teplotě necháme zesklovatět na kolečka nakrájený pórek a nadrobno nakrájenou cibuli.…

Houbový guláš

Hlavní jídla: Houbový guláš

Houby očistíme, nakrájíme na malé kousky a podusíme na cibulce. Zasypeme červenou paprikou, zaprášíme lžicí mouky,…

Polévka z pečených paprik

Polévky: Polévka z pečených paprik

Omyté a osušené papriky dáme na plech vyložený pečicím papírem do trouby rozehřáté na 250 °C, až se na povrchu…