Vepřová panenka s vinnou redukcí
Ingredience
- vepřová panenka: 400 g
- červené víno: 100 ml
- cukr: 2 PL
- olej
- čerstvý tymián
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vepřová panenka s vinnou redukcí - recept
Vepřovou panenku necháme vcelku. Osolíme, opepříme a vetřeme do masa lístky tymiánu. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Na pánvi rozpálíme olej a zprudka panenku ze všech stran opečeme. Poté ji přendáme do pekáče, zakryjeme poklicí nebo alobalem a vložíme asi na 20 minut do trouby.
Mezitím si připravíme vinnou redukci. V malém hrci smícháme bílé víno s cukrem, můžeme přidat i tymián. Přivedeme k varu a necháme redukovat až nám vznikne vinná omáčka. Po vytažení masa z trouby přidáme do vinné redukce výpek z panenky.
Vepřovou panenku s vinnou redukcí podáváme se šťouchaným bramborem nebo dušenou zeleninou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.