ouku prosijeme a smícháme s kypřícím práškem. Cukr také prosijeme, promícháme s moukou a přidáme ostatní ingredience. Těsto musíme velmi dobře propracovat, aby se zázvor rozprostřel rovnoměrně. Těsto vyválíme na pomoučeném válu na tloušťku asi 3 mm, vykrájíme různé tvary a poklademe na plech vyložený pečicím papírem. Takto připravené zázvorky necháme na chladném místě uležet do druhého dne.
Troubu rozehřejeme na 190 °C a zázvorky pečeme asi 6 - 10 minut, až jsou okraje růžové. Necháme vychladnout a skladujeme v suchu a chladu. Týden před Vánocemi můžeme zázvorky ozdobit cukrovou polevou a cukrářskými ozdobami.
Nad párou rozpustíme pomerančovou čokoládu s máslem. Necháme čokoládu zchladnout. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny, přimícháme čokoládu a pomerančovou šťávu. Ze všech…
Přeosýváme hladkou mouku a moučkový cukr. Máslo necháme změknout a med zahřejeme. Ze surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme přes noc odležet.
Těsto rozválíme na asi 2 mm a pomocí vykrajovátek tvoříme…
Máslo necháme změknout a utřeme ho s medem, mlékem a vajíčkem. Přidáme mouku smíchanou s mletou skořicí, citronovou kůrou a práškem do pečiva. Ze surovin vypracujeme hladké těsto. Vložíme jej do folie nebo…
Nivu rozmačkáme vidličkou a zapracujeme do ní tvar a smetanový sýr. Můžeme si vzít na pomoc i ruční šlehač. Podle požadované konzistence přidáme mléko a dle chuti osolíme a opepříme.
Tvarohovo-nivová…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.