Houbová pomazánka z lišek
Ingredience
- lišky: 300 g
- anglická slanina: 50 g
- šalotka: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- smetanový sýr: 150 g
- čerstvý kopr: 1 PL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Houbová pomazánka z lišek - recept
Lišky očistíme, větší kusy přepůlíme, malé necháme vcelku. Slaninu a šalotku nakrájíme na velmi drobné kousky. Houbová pomazánka bude ještě chutnější, použijeme-li italskou slaninu.
Na pánvi necháme slaninu, aby pustila tuk, na kterém zesklovatíme cibuli, přidáme lišky, osolíme, opepříme a zvolna restujeme asi 15 - 20 minut. Pustí-li více vody, necháme ji úplně vypařit. Houby necháme vychladnout, smícháme se smetanovým sýrem, podle chuti osolíme a opepříme, dochutíme prolisovaným česnekem a koprem.
Houbová pomazánka z lišek se podává vychlazená na čerstvém pečivu nebo opečené bagetce.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.