Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Polévka z řasy Wakame a tofu Polévky
08. 09. 2017

Polévka z řasy Wakame a tofu

Ingredience
- +
  • řasa Wakame - malá hrstka: 1 ks
  • tofu: 100 g
  • pórek: 15 cm
  • miso pasta: 1 PL
  • mrkev: 1 ks
  • rýžové nudle - hrst: 1 ks
  • jarní cibulka: 1 ks
  • olej
  • sůl
  • zázvor 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Polévka z řasy Wakame a tofu - recept

Řasu Wakame necháme asi 5 minut změknout ve studené vodě. Pórek nakrájíme na kolečka, mrkev na tenké proužky, tofu na kostičky. Wakame, mrkev a pórek povaříme, až je mrkev měkká. Mezitím tofu mírně orestujeme na troše oleje a přidáme do polévky společně s nakrájenou jarní cibulkou. Nakonec přidáme rýžové nudle a ještě povaříme, až jsou měkké. Od té doby už nevaříme. Odebereme malé množství polévky, ve kterém rozmícháme miso pastu a vrátíme do polévky. Dochutíme solí, případně čerstvým strouhaným zázvorem. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

miso-polevka.jpg Polévky

Miso polévka

Řasu wakame namočíme do asi 600 ml vody, aby dostatečně změkla, zeleninu nakrájíme na tenké proužky nebo kolečka, houby a tofu na kostky. Vodu z namočené řasy přivedeme k varu, vložíme veškerou zeleninu, tofu…

Doporučené recepty

Moravský vrabec se zelím

Hlavní jídla: Moravský vrabec se zelím

Maso odblaníme a nakrájíme na větší kostky, cibuli a česnek nakrájíme nahrubo. Maso osolíme, opepříme, okmínujeme…

Šunková pěna

Pomazánky: Šunková pěna

Šunku nakrájíme velmi najemno a nebo rozmixujeme v mixéru. Smetanu ušleháme dotuha a opatrně do ní vmícháme šunku.…

Mandlová omáčka

Ostatní: Mandlová omáčka

Pokrájené mandle nasucho opražíme na pánvi při nízké teplotě, až se rozvoní. Zaprášíme je hladkou moukou a pomalu…