Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Nakládané cibulky Předkrmy a chuťovky
19. 09. 2018

Nakládané cibulky

Ingredience
- +
  • malé cibulky
  • pepř celý
  • nové koření
  • bobkový list
  • Na nálev:
  • voda: 1000 ml
  • ocet: 330 ml
  • cukr: 100 g
  • sůl: 40 g

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Nakládané cibulky – recept

Připravíme si hrnec s vodou a přidáme do něj trochu octa. Cibulky oloupeme a rovnou vkládáme do hrnce. Oloupané cibulky v hrnci přivedeme k varu, poté je ihned scedíme a propláchneme studenou vodou.

Na nakládání cibulek můžeme použít svůj oblíbený recept na nakládané okurky nebo nálev z tohoto receptu. Vodu, ocet, cukr a sůl smícháme v hrnci a přivedeme k varu, aby se cukr rozpustil, a poté necháme vychladnout na pokojovou teplotu.

Cibulky vložíme do malých zavařovacích sklenic, přidáme do každé po dvou kusech celého pepře a nového koření a 1 malý bobkový list. Pro pikantní variantu můžeme k cibulkám do sklenice přidat chilli papričku. Cibulky zalijeme nálevem, zavíčkujeme a sterilujeme podle návodu k hrnci, většinou 20 minut na 80 °C.

Nakládané cibulky uchováme v suchu a temnu.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

pivni-cibulove-krouzky.jpg Předkrmy a chuťovky

Pivní cibulové kroužky

Cibuli oloupeme a nakrájíme na asi 1 cm silná kolečka. V míse smícháme mouku, škrob, vejce, pivo, sůl a pepř. Cibulové kroužky obalujeme v těstíčku a ihned smažíme v rozpáleném oleji. Smažíme z obou stran…

karamelizovana-cibulka.jpg Předkrmy a chuťovky

Karamelizovaná cibulka

Cibuli si nakrájíme na měsíčky. V hrnci rozehřejeme olej, na kterém cibuli restujeme asi 1 minutu. Poté přisypeme třtinový cukr a necháme zkaramelizovat. Osolíme. Podlejeme červeným vínem a vhodíme do hrnce…

karamelizovana-cibule.jpg Předkrmy a chuťovky

Karamelizovaná cibule

V hlubší pánvi necháme při mírné teplotě rozpustit cukr. Jakmile začne chytat žlutou barvu, přidáme máslo a necháme ho za stálého míchání rozpustit. Přídáme oloupané cibule rozkrojené na poloviny a 5 minut…

cibulovy-sirup-na-kasel.jpg Předkrmy a chuťovky

Cibulový sirup na kašel

Cibuli nakrájíme na kolečka, která klademe do zavařovací sklenice a proléváme medem. Cibuli občas stlačíme. Sklenici zavíčkujeme a necháme asi 3 hodiny stát, aby cibule pustila šťávu.  Cibulový sirup…

cibulova-marmelada.jpg Předkrmy a chuťovky

Cibulová marmeláda

Oloupané cibule nakrájíme na proužky. V hrnci se silnějším dnem rozehřejeme olivový olej s máslem, přidáme cibuli, na tenké plátky nakrájený česnek, tymián, špetku soli a pepře a promícháme. Zasypeme cukrem a…

Doporučené recepty

Malinová marmeláda

Ostatní: Malinová marmeláda

Maliny důkladně propláchneme a dáme do hrnce společně s kyselinou citrónovou. Cukr smícháme s želírovacím…

Dort Pavlova

Dezerty: Dort Pavlova

Do bílků, které mají pokojovou teplotu, přidáme špetku soli a vyšleháme z nich tuhý sníh. Nejdříve šleháme pomalu…

Hovězí loupaná plec

Hlavní jídla: Hovězí loupaná plec

Hovězí loupanou plec očistíme, osolíme, opepříme a zprudka na pánvi zatáhneme. Do výpeku přidáme máslo, na kterém…

Boršč

Polévky: Boršč

Hovězí maso vložíme do hrnce a zalijeme 1,8 - 2l vody. Během vaření z vývaru odebereme pěnu, osolíme a vaříme na…