Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Vepřová líčka na víně Vepřová líčka na víně Hlavní jídla
10. 12. 2019

Vepřová líčka na víně

Ingredience
- +
  • vepřová líčka: 350 g
  • suché červené víno: 300 ml
  • povidla: 1 PL
  • mrkev: 1 ks
  • petržel: 1 ks
  • malý celer: 1 ks
  • cibule: 1 ks
  • stroužky česneku: 2 ks
  • jalovec: 3 ks
  • nové koření: 2 ks
  • bobkový list: 1 ks
  • rozmarýn: 1 KL
  • perníkové koření: 1 KL
  • řepkový olej
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Vepřová líčka na víně – recept

Maso si nakrájíme na kostky, cibuli na klínky, česnek nasekáme, mrkev a petržel pokrájíme na širší kolečka a celer na kostičky. V hrnci rozpálíme olej a zprudka orestujeme maso. Poté ho vyndáme. Přidáme do hrnce kapku oleje a orestujeme kořenovou zeleninu. Když začne chytat barvu přidáme cibuli, česnek a restujeme do zlatova. Do hrnce vrátíme maso, podlejeme červeným vínem, které necháme odpařit. Přidáme povidla a perníkové koření. Maso podlejeme vodou a necháme pod pokličkou dusit asi 3 hodiny do změknutí. 

Vepřová líčka na víně podáváme s bramborovými lupínky, kaší nebo špekovými knedlíky. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Vepřové kotlety na houbách

Hlavní jídla: Vepřové kotlety na houbách

Kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, houby na kostičky nebo na…

Žampionová polévka s brambory

Polévky: Žampionová polévka s brambory

Polovinu másla s trochou oleje necháme rozehřát v hrnci, zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku. Zalijeme horkým…

Provensálské koření

Ostatní: Provensálské koření

Všechno koření jednoduše smícháme dohromady a používáme například pro dochucení dušené zeleniny, grilovaného masa,…