Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Zeleninový eintopf Hlavní jídla
01. 06. 2018

Zeleninový eintopf

Ingredience
- +
  • zelí: 100 g
  • brambory: 2 ks
  • mrkev: 1 ks
  • petržel: 1 ks 
  • kedlubna: 1 ks
  • pórek: 50 g
  • cibule: 1 ks
  • stroužky česneku: 1 ks
  • olej
  • majoránka
  • pepř
  • sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu
Zeleninový eintopf – recept

Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět v hrnci na rozehřátém oleji. Mrkev, petržel, brambory a kedlubnu oloupeme, nakrájíme na kostičky nebo kolečka a krátce orestujeme na cibulce. Zelí a pórek očistíme, nakrájíme na nudličky a přidáme k ostatní zelenině. Vše osolíme, opepříme, přidáme koření a zalijeme vodou tak, aby byla zelenina ponořená, ale neplavala. Vše vaříme, dokud zelenina nezměkne, podle potřeby doléváme vodu. Krátce před koncem ochutnáme, podle potřeby osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a ještě krátce povaříme. Úplně nakonec dochutíme tochou majoránky.

Zeleninový eintopf v této variantě je jednoduchý a lehký na trávení. Pro sytější a stále vegetariánskou variantu můžeme přidat k zelenině červenou čočku, nebo vynechat brambory a přidat jáhly – obojí, když je zelenina poloměkká (jiné luštěniny jako třeba červené fazole musíme nejprve uvařit podle návodu a přidat je k zelenině v závěru). Pro „masožravou“ variantu můžeme vybrat jakékoliv maso (hovězí, vepřové, krůtí, kuřecí atd.), které očistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na cibulce než přidáme zeleninu.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

eintopf.jpg Hlavní jídla

Eintopf

Maso nakrájíme na kostky o velikosti asi 2 cm, mrkev a petržel nakrájíme na kolečka, brambory na kostky stejně velké jako maso, cibuli na kostičky a zelí na proužky. Maso a nakrájenou zeleninu dáme ve vrstvách…

Doporučené recepty

Květákový nákyp

Hlavní jídla: Květákový nákyp

Květák omyjeme, rozdělíme na růžičky a ve vroucí vodě povaříme. Poté jej pokrájíme na menší kusy a necháme okapat.…

Pivní cibulové kroužky

Předkrmy a chuťovky: Pivní cibulové kroužky

Cibuli oloupeme a nakrájíme na asi 1 cm silná kolečka. V míse smícháme mouku, škrob, vejce, pivo, sůl a pepř.…

Tyrolské knedlíky

Přílohy: Tyrolské knedlíky

Slaninu a rohlíky nakrájíme na kostičky. Na sádle necháme orestovat slaninu, přidáme rohlíky a necháme společně…