Čočkové placky
Čočkové placky – postup přípravy
Čočku dobře propláchneme, přebereme a necháme asi dvě hodiny nabobtnat v hrnci s vodou. Poté vodu slijeme, zrnka čočky rozprostřeme a necháme naklíčit. Nejméně třikrát během dne čočku propláchneme vodou a necháme ji na světlém místě. Do 24 hodin by měla být čočka naklíčená a ze suché luštěniny jsme si vypěstovali velmi cennou zeleninu. Do naklíčené čočky vmícháme vejce, sůl, koření, bramborový škrob a smetanu. Ze vzniklé hmoty pak tvoříme na pánvi placky a ty z obou stran pečeme na oleji.
Čočka naklíčením z větší části ztrácí své nadýmací schopnosti.
Čočkové placky můžeme ochutit například nastrouhaným sýrem, tofu a podobně. Čočkové placky podáváme nejlépe se zeleninovým salátem nebo kysaným zelím. Na talíři je také můžeme ozdobit různými bylinkami.
Diskuse k článku
RE : Čočkové placky