Rumový pudink
Rumový pudink – postup přípravy
Troubu si předehřejeme na 150 stupňů, mléko nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Než mléko začne vřít, důkladně rozšleháme ve větší míse pomocí metly vejce se 4 lžícemi cukru, krupicí a vanilkovým cukrem. Za stálého šlehání pomalu přiléváme do mísy vařící mléko. Nakonec přilijeme a přimícháme rum a odstraníme veškerou vzniklou pěnu.
Rumový pudink nalijeme do formiček, šálků nebo misek o průměru a výšce cca šest centimetrů a přendáme je na pekáč. Do pekáče nalijeme horkou vodu tak, aby sahala asi do 2/3 výšky formiček. Pekáč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 40 - 50 minut ve vodní lázni, až krém ztuhne. Formičky vyndáme z vodní lázně a necháme vychladnout. Poté je uložíme do chladničky a důkladně vychladíme - nejlépe přes noc.
Těsně před podáváním posypeme povrch rumového pudinku cukrem krupicí a dáme krátce zapéct.
Diskuse k článku
RE : Rumový pudink