Škubánky s mákem

Škubánky s mákem




Škubánky s mákem – postup přípravy

Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Z brambor slijeme polovinu vody a dáme si ji stranou pro případ potřeby. Na zbytek brambor v kastrolu do středu nasypeme mouku a druhou stranou vařečky uděláme několik děr až ke dnu. Poté necháme brambory ještě asi 10 minut na mírném ohni povařit. Pokud je ještě po této době u dna kastrolu voda, opatrně ji slijeme. Pak směs pořádně vymícháme, aby v ní nebyli žádné hrudky.

V kastrůlku rozehřejeme máslo. Lžící namočenou v másle vykrajujeme škubánky, které pokládáme na talíř. Na talíři škubánky posypeme pomletým mákem smíchaným s cukrem a poléváme rozpuštěným máslem. Těsto na škubánky s mákem můžeme také po vykrájení ještě osmažit na pánvičce v malém množství oleje. Škubánky lze také podávat s tvarohem,nebo zakysanou smetanou.



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.