Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka

 

Čtěte také:

Vajíčková pomazánka 10x jinak

 

Vajíčková pomazánka – postup přípravy

Vajíčka uvaříme natvrdo a schladíme pod proudem studené vody. Vajíčka oloupeme, překrojíme a oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky utřeme se změklým máslem a majonézou, bílky nakrájíme nadrobno a přimícháme ke žloutkům. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kyselou okurku, pažitku, hořčici, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme.

Vajíčková pomazánka chutná nejlépe namazaná na čerstvém pečivu a obložená plátky sýra nebo kousky zeleniny. Dá se ale konzumovat i samostatně jako vajíčkový salát.

Tip: Dietnější vajíčková pomazánka vznikne, když místo másla a majonézy použijeme měkký tvaroh.



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.