Výživové hodnoty jablek
31. 08. 2017
Živiny obsažené v jablkách
Jablka jsou přírodním zdrojem všech důležitých látek, které jsou potřebné pro správný růst a vývoj. Jsou také velmi důležitým zdrojem vitamínů a minerálů. V tabulce si můžete prohlédnout obsah živin ve 100 g jablka.
Energie (kJ) |
246 |
Energie (kcal) |
59 |
Sacharidy |
12,1 g |
Bílkoviny |
0,2 g |
Tuky |
0,4 g |
A |
53 IU |
B1 |
0,01 mg |
B2 |
0,01 mg |
B3 |
0,1 mg |
B5 |
0,06 mg |
B6 |
0,048 mg |
C |
6 mg |
Obsah organických kyselin se liší podle odrůd. Nejvíce převládá samozřejmě kyselina jablečná, po ní následují kyseliny citrónová, jantarová, mléčná a salicylová. Tyto látky chrání střevní flóru a zabraňují kvašení ve střevech.
Diskuse k článku
RE : Výživové hodnoty jablek