Využití rajčat v kuchyni
11. 08. 2017
strong>Rajčata jsou v kuchyni velmi oblíbenou potravinou, se kterou lze vykouzlit až zázraky. Chutné jsou ve studené kuchyni i po tepelné úpravě. Rajčata se využívají v syrovém stavu jako příloha k hlavním jídlům nebo do zeleninových či těstovinových salátů. Z rajčat si můžete uvařit vynikající rajskou polévku, rajskou omáčku nebo domácí kečup. Například polévka gazpacho, původem ze Španělska, není nikterak náročná na přípravu a je skvělým předkrmem. Stejně tak i italská bruschetta s rajčaty jako předkrm nezklame.
Z rajčat lze získat i rajčatovou šťávu, která našemu tělu dodá mnoho vitamínů a minerálních látek. Zkusit můžete také sušená rajčata nebo nakládaná. Sušená rajčata jsou základem mnoha pokrmů. V jednoduché kombinaci sušených rajčat s těstovinami, olivami a parmezánem získáte výborné jídlo.
Diskuse k článku
RE : Využití rajčat v kuchyni