Využití vajec v kuchyni
S vejci můžeme v kuchyni doslova kouzlit. Nejčastěji je známe v podobě omelet - rychlých snídaní, obědů i večeří. Omeleta je ideální pokrm - na její přípravu můžeme spotřebovat suroviny, které nám zbyly v lednici.
Vejce se používají na zapékání těstovin, brambor, zeleniny, masa, do různých směsí s houbami či květákem.
Bez vajec bychom neupekli většinu koláčů, dortů, bábovek,... Slouží i ke spojování sekané nebo karbenátků, k zahušťování omáček, nastavování zeleninových či bramborových jídel.
Bílky potíráme cukroví, perníčky či záviny před tím, než je dáme do trouby, aby se nám krásně leskly. Právě bílky jsou spojovací složkou sekanin, svítků, knedlíčků nebo noků do polévek.
Uvařená vejce se používají do salátů, pomazánek nebo na chlebíčky.
Diskuse k článku
RE : Využití vajec v kuchyni