Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Dýňová marmeláda Ostatní
09. 10. 2017

Dýňová marmeláda

Ingredience
- +
  • dýně hokaido: 1.2 kg
  • pomeranče: 2 ks
  • citróny: 1 ks
  • želírovací cukr: 500 g
  • sušený zázvor: 1 KL
  • voda: 500 ml

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Dýňová marmeláda – recept

Pomeranče, citróny i dýni důkladně omyjeme, očistíme, vyjmeme semínka a pecičky a nakrájíme na kousky. Vše dáme vařit do vody společně se zázvorem asi na 45 minut.

Důkladně vše rozmixujeme, přidáme želírovací cukr a znovu vaříme cca 20 minut. Marmeládou naplníme sklenice, pořádně je uzavřeme a dnem vzhůru je necháme vychladnou.

Dýňová marmeláda se skladuje v suchu a chladu. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

dynove-pyre-s-bramborem.jpg Ostatní

Dýňové pyré s bramborem

Dýni oloupeme, vydlabeme semínka a nakrájíme ji na malé kostky. Vložíme do pekáče, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C. Bramboru oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě…

dynova-buchta.jpg Ostatní

Dýňová buchta

Dýni zbavíme semínek, nastrouháme a smícháme s cukrem, mlékem, rozšlehaným vajíčkem, olejem a trochou skořice. Po částech přimícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vše pečlivě promícháme nebo…

fotolia_121983132_xs.jpg Ostatní

Pomazánka z dýně hokkaido

Dýni zbavíme semínek a nasrouháme nahrubo nebo nakrájíme na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno a spolu s dýní ji orestujeme na másle 10 – 15 minut. Necháme vychladnout. Smícháme sýr, změklé máslo,…

Doporučené recepty

Nakládané feferonky

Ostatní: Nakládané feferonky

Množství nálevu přizpůsobíme množství feferonek. Můžeme použít feferonky pálivé i nepálivé nebo je kombinovat.…

Vídeňský řízek

Hlavní jídla: Vídeňský řízek

Přes potravinovou folii rozklepeme maso na řízek asi 0,5 cm tlustý. Maso osolíme a opepříme z obou stran, na kraji…

Domácí bezinková limonáda

Nápoje: Domácí bezinková limonáda

Květy z bezinky vložíme do velké zavařovací sklenice nebo džbánu a zalijeme dvěma litry vody. Zakryjeme plátýnkem,…