Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Italské těstoviny se sušenými rajčaty Hlavní jídla
04. 10. 2017

Italské těstoviny se sušenými rajčaty

Ingredience
- +
  • špagety {200} g
  • sušená rajčata {100} g 
  • zelené olivy {60} g 
  • bílé víno {50} ml 
  • česnek {1} 
  • strouhanka {2} PL
  • nasekaná petrželka 
  • sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Italské těstoviny se sušenými rajčaty – recept

Rozpálíme si sporák, na kterém přivedeme osolenou vodu k varu. Ponoříme do ní špagety a necháme je vařit podle návodu, aby byly al dente. Mezitím si připravíme základ v pánvi. Vezmeme neoloupaný stroužek česneku, který dlaní o kuchyňské prkénko jemně zmáčkneme. Až poté ho oloupeme. Tím uvolníme jeho chuť.

Oloupaný česnek vhodíme na pánev do olivového oleje a orestujeme ho. Poté k němu přidáme sušená rajčata a olivy. Přidáme trochu vody ze scezených špaget, zalijeme bílým vínem a počkáme, až se alkohol odpaří. Poté zeleninu promícháme s nasekanou petrželkou.

Na druhé pánvičce si připravíme tzv. parmazán chudých, který si vyrobíme z jemně nastrouhaného starého bílého pečiva. Nasucho strouhanku opražíme, a jakmile dostane barvu karamelu, odstavíme ji z ohně. Špagety pak promícháme s připravenou zeleninou a máme skvělé italské těstoviny se sušenými rajčaty připravené k servírování.

Italské těstoviny se sušenými rajčaty podáváme posypané křupavou strouhankou. Pokud byste však měli chuť, můžete si dopřát i pravý parmazán.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

Doporučené recepty

Sardelová pomazánka

Pomazánky: Sardelová pomazánka

Sardelová pomazánka je hotová během pár minut. Stačí uvařit vejce natvrdo, nechat vychladnout a nakrájet na…

Šťouchané brambory

Přílohy: Šťouchané brambory

Brambory oloupeme a uvaříme do měkka. Rozehřejeme máslo a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibulku. Přidáme na…

Cassoulet

Hlavní jídla: Cassoulet

Fazole namočíme přes noc do vody, druhý den je uvaříme ve vývaru asi 40 minut doměkka. Během vaření přidáme k…

Bageta z domácí pekárny

Přílohy: Bageta z domácí pekárny

Do domácí pekárny nalijeme vlažnou vodu, přisypeme prosátou mouku a do každého rohu zvlášť dáme cukr, sůl a droždí…