Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Kokosky s marmeládou Vánoční cukroví
13. 10. 2017

Kokosky s marmeládou

Ingredience
- +
  • Na asi 30 ks
  • Na kokosky:
  • kokos: 100 g
  • moučkový cukr: 100 g
  • celé vejce: 1 ks
  • bílek: 1 ks
  • rybízová marmeláda: 1 PL
  • špetka soli
  • Na krém: 
  • cukr moučka: 2 PL
  • žloutek: 1 ks
  • mléko: 100 ml
  • kukuřičný škrob: 1 PL
  • vanilkový extrakt: 1 KL
  • holandské kakao:1 PL
  • Na kompletaci:
  • marmeláda
  • čokoláda
  • piškoty

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Kokosky: Smícháme kokos, moučkový cukr, špetku soli, vejce, bílek a rybízovou marmeládu. Lžičkou namočenou ve studené vodě tvarujeme na plech vyložený pečicím papírem kokosky. Pečeme při teplotě 180 °C asi 10 minut dorůžova a necháme vychladnout na mřížce. 

Krém: Škrob, kakao a žloutek rozmícháme v mléce, přivedeme k varu, při velmi mírné teplotě necháme zhoustnout a odstavíme. Přimícháme máslo a cukr a vymícháme do hladkého krému. Můžeme použít i šlehač. 

Pomocí cukrářského sáčku naneseme krém po obvodu spodní části kokosek tak, aby uprostřed zůstalo volné místo na marmeládu. Lžičkou naplníme marmeládou a přiklopíme piškotem. Necháme vychladit v ledničce. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu a spodní část s piškotem v ní namáčíme. Odkládáme na pečicí papír, kde necháme čokoládu zatuhnout. 

Kokosky s marmeládou skladujeme v lednici. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

pomerancove-cukrovi.jpg Vánoční cukroví

Pomerančové cukroví

Nad párou rozpustíme pomerančovou čokoládu s máslem. Necháme čokoládu zchladnout. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny, přimícháme čokoládu a pomerančovou šťávu. Ze všech…

medove-pernicky_1.jpg Vánoční cukroví

Medové perníčky

Přeosýváme hladkou mouku a moučkový cukr. Máslo necháme změknout a med zahřejeme. Ze surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme přes noc odležet. Těsto rozválíme na asi 2 mm a pomocí vykrajovátek tvoříme…

pernicky-z-zitne-mouky.jpg Vánoční cukroví

Perníčky z žitné mouky

Máslo necháme změknout a utřeme ho s medem, mlékem a vajíčkem. Přidáme mouku smíchanou s mletou skořicí, citronovou kůrou a práškem do pečiva. Ze surovin vypracujeme hladké těsto. Vložíme jej do folie nebo…

Doporučené recepty

Domácí francouzská bageta

Přílohy: Domácí francouzská bageta

Čerstvé droždí promícháme ve vlažné vodě s lžičkou cukru. Necháme pár minut na teplém místě, aby se nám droždí…

Pomalu pečené vepřové koleno

Hlavní jídla: Pomalu pečené vepřové koleno

Troubu předehřejeme na 130°C. Koleno s kůží i kostí očistíme a kůži nakrojíme opatrně ostrým nožem do tvaru mřížky…

Dršťková polévka

Polévky: Dršťková polévka

Dršťky důkladně propereme vodou, nakrájíme a dáme do vody, kterou přivedeme k varu. Povaříme asi 15 minut a…

Roastbeef

Hlavní jídla: Roastbeef

Maso na roastbeef naložíme den předem. Očistíme ho, odblaníme, osolíme, opepříme, pomažeme dijonskou hrubozrnnou…