Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Cuketový quiche [kiš] s uzeným lososem Hlavní jídla
08. 03. 2018

Cuketový quiche [kiš] s uzeným lososem

Ingredience
- +
  • Na těsto:
  • hladká mouka: 300 g
  • máslo: 150 g
  • studená voda: 125 ml
  • špetka soli
  • Na náplň:
  • mladé cukety: 4 ks
  • uzený losos: 100 g
  • vejce: 3 ks
  • smetana ke šlehání: 250 ml
  • gouda: 200 g
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Cuketový quiche s uzeným lososem - recept

Cukety i se slupkou nakrájíme na tenké plátky nebo nudličky, osolíme a v cedníku necháme vykapat alespoň 1 hodinu. Cuketu opláchneme, osušíme papírovou utěrkou a ještě se snažíme vymačkat co nejvíce vody.  

Hladkou mouku smícháme se solí, přidáme máslo a rukama uhněteme těsto, do kterého postupně po lžících přidáváme studenou vodu. Těsto na quiche musí být pevné, vláčnéa nesmí se drobit. Těsto necháme 30 minut v lednici. Těsto vyválíme do kruhového tvaru, přesuneme ho do kruhové koláčové formy (okraje musí být zvednuté) a na několika místech propícháme vidličkou. Formu odložíme do lednice. 

Vejce rozšleháme v misce, přidáme smetanu, polovinu nastrouhaného sýru a pepř. Sůl nepřidáváme, protože losos a sýr už jsou dostatečně slané ingredience. 

Na připravené těsto nasypeme polovinu strouhaného sýra, který nám zbyl, poklademe ho cuketami a na nudličky nakrájeným lososem, zalijeme směsí vajec a smetany. Navrch nasypeme zbytek sýra.

Cuketový quiche s uzeným lososem se peče na 170 °C asi 45 minut dozlatova. Quiche je výborný teplý i studený. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

plnene-cukety.jpeg Hlavní jídla

Plněné cukety

Cukety důkladně umyjeme, podélně rozřízneme a uprostřed vydlabeme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme a čedar nastrouháme.  V pánvi rozehřejeme trochu olivového olejem a cibuli asi 2…

cuketova-polevka-se-spenatem.jpg Hlavní jídla

Cuketová polévka se špenátem

Cibuli a jarní cibulku nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme olivový olej a cibuli orestujeme. Přidáme na kostky nakrájenou cuketu a jarní cibulku. Restujeme asi 5 minut. Poté zalejeme vývarem. Přivedeme k…

cuketova-polevka-se-smetanou.jpg Hlavní jídla

Cuketová polévka se smetanou

V osolené vodě uvaříme očištěné brambory doměkka. V hrnci na másle osmažíme cibuli, přidáme na kostky nakrájenou cuketu a společně dusíme. Přidáme vodu z brambor, brambory dáme stranou. Cuketa by měla být…

Doporučené recepty

Vichyssoise

Polévky: Vichyssoise

V hrnci na másle při mírné teplotě necháme zesklovatět na kolečka nakrájený pórek a nadrobno nakrájenou cibuli.…

Hovězí vývar

Polévky: Hovězí vývar

Hovězí vývar bude mít lepší chuť, když nejprve hovězí kosti upečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 minut.  …

Italské rizoto s kuřecím masem

Hlavní jídla: Italské rizoto s kuřecím masem

V hrnci rozpálíme dvě lžíce olivového oleje, přidáme cibuli pokrájenou na menší kostičky a opékáme dozlatova. Poté…

Filet ze pstruha na másle

Hlavní jídla: Filet ze pstruha na másle

Očištěné filety ze pstruha potřeme pestem z medvědího česneku, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou.…