Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Okoun nilský na zelenině Hlavní jídla
05. 10. 2017

Okoun nilský na zelenině

Ingredience
- +
  • filety z okouna: 400 g
  • česnek - stroužky: 4 ks
  • zelenina na přílohu (brambory, mrkev, paprika, pórek atd.)
  • máslo
  • sůl
  • pepř
  • tymián
  • citrón

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme
Okoun nilský na zelenině – recept

Filety okouna opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Pekáček vymažeme máslem a poklademe nakrájenou zeleninou, kterou osolíme, opepříme, přidáme čerstvý tymián a celé stroužky česneku. Zeleninu poklademe tenkými plátky másla a dáme péct na 180 °C asi 40 minut (podle velikosti kousků). Na zeleninu položíme rybu, na kterou opět položíme tenký plátek másla a necháme péct asi 15 minut dozlatova. Před podáváním zakápneme citrónovou šťávou. 

Okoun nilský na zelenině se dá kromě pečené zeleniny servírovat např. s bramborovou kaší, vařenými bramborami nebo zeleninovým salátem. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Tikka masala

Hlavní jídla: Tikka masala

Kuřecí maso nakrájíme na kousky a naložíme přes noc do oleje se strouhaným zázvorem a prolisovaným česnekem. Na…

Salát z rukoly s jahodami

Saláty: Salát z rukoly s jahodami

Jahody nakrájíme na měsíčky a smícháme s rukolou a nadrobno nakrájenými ořechy. Vyšleháme balsamiko, med a…

Limoncello

Nápoje: Limoncello

Z citronů odkrájíme kůru (pouze žlutou část) a vložíme ji do vyšší nádoby. Zasypeme cukrem, zalijeme alkoholem a…