Pomazánka z uzené makrely
Ingredience
- uzená makrela: 150 g
- Lučina: 100 g
- jarní cibulka: 1 ks
- vařená vejce: 2 ks
- hořčice: 1 KL
- sůl
- pepř
- citronová šťáva
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Makrelu zbavíme páteře a všech kostí, poté ji rozdrobíme na menší kousky. Jarní cibulku pokrájíme na drobná kolečka a přidáme k makrele. Vejce nastrouháme na hrubém struhadle nebo nasekáme na drobné kousky a připojíme ke směsi. Přidáme Lučinu, hořčici a dochutíme solí, pepřem a několika kapkami citronové šťávy. Pokud nemáme po ruce Lučinu, pomazánka z uzené makrely se dá připravit také z másla, bílého jogurtu nebo tvarohu. Vše pak vidličkou důkladně promícháme, větší kousky ryby utřeme.
Pomazánka z uzené makrely je nejlepší mírně vychlazená s čerstvým pečivem. Ozdobit ji můžeme čerstvou petrželkou a plátkem citronu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.