Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pomazánka z uzené makrely Pomazánky
30. 03. 2016

Pomazánka z uzené makrely

Ingredience
- +
  • uzená makrela: 150
  • Lučina: 100 g
  • jarní cibulka: 1 ks 
  • vařená vejce: 2 ks
  • hořčice: 1 KL
  • sůl 
  • pepř 
  • citronová šťáva 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta
align="justify">Pomazánka z uzené makrely – recept

Makrelu zbavíme páteře a všech kostí, poté ji rozdrobíme na menší kousky. Jarní cibulku pokrájíme na drobná kolečka a přidáme k makrele. Vejce nastrouháme na hrubém struhadle nebo nasekáme na drobné kousky a připojíme ke směsi. Přidáme Lučinu, hořčici a dochutíme solí, pepřem a několika kapkami citronové šťávy. Pokud nemáme po ruce Lučinu, pomazánka z uzené makrely se dá připravit také z másla, bílého jogurtu nebo tvarohu. Vše pak vidličkou důkladně promícháme, větší kousky ryby utřeme.

Pomazánka z uzené makrely je nejlepší mírně vychlazená s čerstvým pečivem. Ozdobit ji můžeme čerstvou petrželkou a plátkem citronu.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

Doporučené recepty

Gulášová polévka s párkem

Polévky: Gulášová polévka s párkem

Cibuli nakrájíme nadrobno, párky na kolečka nebo půlkolečka, brambory na středně velké kostky, česnek prolisujeme,…

Vareniky

Hlavní jídla: Vareniky

Mouku smícháme se špetkou soli, vytvoříme důlek, do kterého rozklepneme vejce, po částech přidáváme mléko a…

Kuřecí závitky se žampiony

Hlavní jídla: Kuřecí závitky se žampiony

Šalotku nakrájíme nadrobno, žampiony na malé kostičky. Na pánvi na troše oleje necháme rozpustit máslo, na kterém…

Pečená hovězí žebra

Hlavní jídla: Pečená hovězí žebra

Smícháme med, citrónovou šťávu, prolisovaný česnek, olej, hořčici, sójovou a worcestrovou omáčku, sůl, pepř a…