Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Panna cotta Dezerty
07. 11. 2017

Panna cotta

Ingredience
- +
  • smetana ke šlehání: 500 ml
  • mléko: 100 ml
  • želatina - plátky: 2 ks
  • cukr: 70 g
  • vanilkový lusk: 1 ks
  • jahody
  • cukr
  • máta

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka
Panna cotta – recept

Do hrnce vložíme želatinu, kterou zalijeme mlékem a na mírném ohni necháme rozpustit. Do druhého hrnce nalijeme smetanu. Podélně rozpůlíme vanilkový lusk, nožem vyškrábeme dužinu a smícháme s cukrem. Cukr přisypeme ke smetaně a za stálého míchání metličkou přivedeme k varu. Do smetany dáme i lusk. Jakmile smetana přejde varem, oheň zmírníme a metličkou šleháme smetanu, dokud nezhoustne. Přidáme rozpuštěnou želatinu, prošleháme, ale už nevaříme.

Hotovou panna cottu vlijeme do formiček, necháme vychladnout a dáme do lednice na 3 hodiny. Vychlazenou panna cottu vyklopíme z formiček, přelijeme jahodami, které jsme nechali rozvařit s trochou cukru. Ozdobíme jahodami a mátou. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Čokoládové brownies

Dezerty: Čokoládové brownies

Čokoládu s máslem rozpustíme nad vodní lázní. Vejce vyšleháme do pěny a přidáme cukr. Společně prošleháme, a až…

Domácí vanilková zmrzlina

Dezerty: Domácí vanilková zmrzlina

Vanilkový lusk podélně přepůlíme, špičkou nože seškrábneme semínka a smícháme je se smetanou, vanilkovým luskem a…

Cantuccini

Vánoční cukroví: Cantuccini

Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme celé ořechy, nastrouhanou kůru z citrónu a prosátou mouku smíchanou s práškem do…

Těstovinový salát s tuňákem

Saláty: Těstovinový salát s tuňákem

Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme na tenké proužky, petrželku nadrobno, tuňáka…