Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Polévka minestrone Polévky
27. 10. 2017

Polévka minestrone

Ingredience
- +
  • bílé fazole: 150 g
  • menší brambory: 2 ks
  • cibule: 1 ks
  • stroužky česneku: 2 ks
  • mrkev: 1 ks
  • řapíkatý celer: 1 ks
  • rajčata: 2 ks
  • hrášek: 2 PL
  • bylinky (petržel, libeček,...)
  • olivový panenský olej
  • sůl
  • pepř
  • parmazán

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme
Polévka minestrone – recept

Fazole necháme namočené ve studené vodě přes noc a další den je ve stejné vodě povaříme 20 minut. Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, nakrájenou mrkev a řapíkatý celer. Po chvíli přidáme i oloupané a na kostičky nakrájené brambory. Promícháme a přihodíme spařená a oloupaná rajčata. Vše zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem, přidáme prolisovaný česnek, fazole, hrášek a přivedeme k varu. Přidáme trochu soli a pepře a vaříme asi 20 minut. Nakonec přidáme nadrobno nakrájené bylinky.

Polévka minestrone se servíruje s kapkou olivového oleje a s nastrouhaným parmazánem. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Limetkovo-kokosový cheesecake

Dezerty: Limetkovo-kokosový cheesecake

Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni a smícháme s rozmixovanými datlemi, pistáciemi a kokosem. Tuto hmotu…

Dýňové rizoto s tymiánem

Hlavní jídla: Dýňové rizoto s tymiánem

Dýni nakrájíme na menší kostičky. Pokud použijeme dýni Hokkaidó, nemusíme ji loupat, ostatním druhům dýně ale…

Rýžový nákyp

Dezerty: Rýžový nákyp

Ze všeho nejdříve propláchneme rýži a dáme ji vařit v mléce smíchaném s polovinou vanilkového cukru. Na rýžový…

Mořský vlk v solné krustě

Hlavní jídla: Mořský vlk v solné krustě

Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a smícháme s hrubozrnnou solí. Pekáček nebo zapékací misku vyložíme…