Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Polévka z pečených paprik Polévky
16. 05. 2018

Polévka z pečených paprik

Ingredience
- +
  • menší červené papriky: 2 ks
  • menší oranžové nebo žluté papriky: 2 ks
  • šalotky: 1 ks
  • stroužky česneku: 1 ks
  • čerstvý tymián - snítka: 2 ks
  • zeleninový vývar: 600 ml
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • třtinový cukr

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Polévka z pečených paprik - recept

Omyté a osušené papriky dáme na plech vyložený pečicím papírem do trouby rozehřáté na 250 °C, až se na povrchu objeví černé skvrny. Ještě horké papriky dáme asi na 10 minut do mikrotenového sáčku zapařit. Půjdou pak snadno oloupat. Papriky oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme na menší kousky. 

Šalotku a česnek nakrájíme nadrobno a v hrnci na troše oleje necháme zesklovatět. Přidáme lístky tymiánu, nakrájené papriky, zalijeme vývarem, opepříme a povaříme 10 minut

Polévka z pečených paprik se rozmixuje tyčovým mixérem a podle chuti dosolí a dosladí třtinovým cukrem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

plnene-papriky_1.jpg Polévky

Plněné papriky

Papriky očistíme, odkrojíme vršek a vydlabeme. Rýži propláchneme a dusíme v hovězím vývaru do měkka. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na oleji. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a posypeme…

ajvar-z-pecenych-paprik.jpg Polévky

Ajvar z pečených paprik

Papriky a lilek dáme na plech vyložený pečicím papírem a opečeme při teplotě 190 °C, až se bude slupka paprik barvit dotmava. Upečené papriky vložíme do mikrotenového sáčku a necháme zapařit. Pak je snadno…

Doporučené recepty

Pstruh na másle

Hlavní jídla: Pstruh na másle

Pstruhy rozřízneme ostrým nožem v břišní části a odstraníme vnitřnosti, případně i odřízneme hlavu. Poté rybu…

Domácí cappuccino

Nápoje: Domácí cappuccino

Uvaříme silnou kávu, kterou podle chuti osladíme. Studené mléko nalijeme do vyššího hrnku nebo sklenice, mírně…

Provensálské koření

Ostatní: Provensálské koření

Všechno koření jednoduše smícháme dohromady a používáme například pro dochucení dušené zeleniny, grilovaného masa,…

Hovězí jazyk s křenovou omáčkou

Hlavní jídla: Hovězí jazyk s křenovou omáčkou

Hovězí jazyk dáme vařit do vody, přidáme sůl, cibuli, bobkový list a další koření. Poté uvařený jazyk opláchneme…